23.12.11

Jõulud!

 JÕULUD KASSIKÄPAS

Juba hommikul oli Kassikäppa rühmas tunda suurt elevust. Kõik, kes sisse astusid, said kohe teada mis seda tekitab – piparkookide tegemine. Pärast maitsvat hommikusööki pesti korralikult käed ja hakkaski pihta kauaoodatud meisterdamine. Esmalt tuli rullida tainas, senikaua kui üks rullis tainast, siis teised sisustasid oma aega jahuga mängides.
Kui taigen valmis rullitud, tuli valmistada ka piparkoogid vormidega. Selle juures oodati sõbralikult, et ei lõhuks sõbra tehtud kujundit.
Lõpuks saidki piparkoogid valmis, et siis need ahju viia küpsema. Peale sellist lõbusat meisterdamist olid enamus laste pluusid ühtmoodi hallikad-valged. Sest ikka ju oli vaja sõbrale näidata midagi teisest lauaotsat ja nii see pluus sattuski jälle jahu sisse. Kui koogid olid ahju viidud, siis tuli minna võimlemistundi.
Rühma tagasi jõudes ootasid juba glasuur ja jahtunud piparkoogid. Lastel oli suur ahvatlus need piparkoogid ära süüa aga nad pidasid vapralt vastu ja jätsid siiski enamuse õhtuseks peoks.


Pärast pikka ning väsitavad piparkookide valmistamist mindi magama, et olla valmis õhtuseks jõulupeoks, jõuluvana tulekuks ja ka vanemate tulekuks, kes tahtsid väga näha oma lapsi esinemas ning laste omavalmistatud piparkooke proovida. 

Kirjutas õpetaja Karmen

Jõulused tegemised mujal rühmades :)
 Jõuluhommiku pudrusöömine Karukella rühmas


 Karukella põhjapõder Rudolf tundras sammalt söömas
 Jõuluküla Karukella rühmas
 Rõõmsad (ja ainsad) lumemehed Alasniidu kandis :D
 Pühalikud inglid Kassikäpa rühmas
 Tõeline Päkapikula on Pääsusilma rühmas
 Jõulumaa Kuldkinga rühmas
 Paar imelist olevus Kuldkingas
Nurmenukud ootavad päkapikke

Jõuluküla Nurmenukkude rühmas

Põdrad ootavad Jõulumeest - Pääsusilma rühm

Väike põhjapõder Pääsusilma rühmas


Imelist ja rõõmurohket jõuluaega Teile, armsad lugejad!


S: Alasniidu Lasteaia pere :)

Hiireherned jõulukuul

Jõulukuul on Hiireherne rühmas kell justkui topeltkiirusel käima hakanud. Teha on nii palju ja jõulud on kohe-kohe ukse ees! Oma igapäevaste tegemiste käigus oleme õpetanud lapsi ka erinevaid väärtusi  mõistma ja hindama. Kingituse saamisrõõmu kõrval on  mõnus ka ise teistele rõõmu valmistada ning oma lähedasi meeles pidada. Iga laps on saanud oma soovi kohaselt meisterdada kingituse, kaardi , küünla ,ümbriku , kingikoti  vm. oma perele. Meisterdused  on valminud vastavalt oskustele, soovidele , tujudele, vanusele.
Me ei ole unustanud ka endast väiksemaid abivajajaid- linde. Oma muinasjutunurgas lugusid kuulates saame  nüüd aknast välja kiigates näha  isside meisterdatud linnumajas  linde söömas. Oleme kindlad, et  vähemalt selles söögimajas jätkub lindudele toitu  ikka päris, päris kauaks!
Jõuluaeg on imeline. Eriti siis , kui õpetajatel on  palju  lahkeid ja mõistvaid suuri päkapikke  abiks. Suur tänu teile! Lapsed tegutseks kindlasti iga päev usinalt veel kauemgi, kui see kell ainult nii kiiresti õhtul seitse ei saaks...
Ilusat Jõuluaega kõigile Hiireherne rühma poolt!
Õpetaja Maie.

Hiireherned leiutajate matkarajal


Ühel päikesepaistelisel oktoobrikuu hommikul korraldas Alasniidu Lasteaia liikumisõpetaja Urve Kukk meile Sütiste parkmetsas Leiutajate matkaradadel põneva matkapäeva. Matkaraja alguses möödusime labürinti meenutavatest tikksirgetest mändide reast kosmoseparki. Pärast suurt kivihunnikut jõudsime kullatükkidega sarnaste hiidrahnudeni. Pargitee ääres nägime viieharulist kummituste puud ja kollaste lehtedega kuldraha puud. Üle jalkaplatsi võidu joostes läksime üheskoos piknikuplatsile sööma. Kui kõik matkasellid olid endale sobiva istumiskoha leidnud asusime seljakottidesse kaasapandud vahepalasid - võileibasid, pirukaid, puuvilju ja maiustusi nosima. Peale väikest keha kinnitamist poolel teel said lapsed tervise rajal oma osavust ja jõudu näidata puupalke tõstes ja neil ronides. Enne edasi matkamist koostas iga laps oma helikaardi. Metsavaikuses kostusid laste kõrvu erinevad hääled ja helid lähedalt puulatvadest kui ka kaugemalt tänavalt. Matkaraja läbimisel osutus kõige raskemaks taevamäe otsa ronimine, kust avanes imeline vaade Mustamäele. Mitme kilomeetri pikkusel matkateel said hiireherned olla kui leiutajad, kes näitasid matkaraja kohanimede väljamõtlemisel üles oma nutikust. Matkaraja lõpp - punktis said lapsed mändide alt korjatud käbidega viskemängu mängida. Täname õpetaja Urvet, kelle eestvedamisel saime koos oma rühmaga looduses viibida.




 Kirjutas: õp. Tagi


14.12.11

Advendilaat!!!

Tänapäeva direktor peab olema multifunktsionaalne!

Talvekuu eelviimasel päeval võis märgata lasteaias iseäralikku sagimist. Toimumas oli meie maja päris oma esimene laat. Väga tublid emmed ja issid tõid laadale oma käsitööd ja küpsetisi ning tublid õpetajad küpsetasid, kaunistasid, meisterdasid, rassisid ja tassisid samuti. Laadalisi jagus, kõik said suud magusaks ja kindlasti mõne põneva kingi jõuluvana kotti või päkapikusussi sisse. Kuigi ma väga püüan, siis päris täpselt ma seda õhkonda edasi anda ei oska - õnneks jagus tublisid piltnikke.
Kookide ja pirukate lett oli hõrk ja imeline!

Sellised vahvad nukud tegid päris mitme pisikese tüdruku väga, väga õnnelikuks!


 Käsitöö kaartidel oli suur menu.
 Müügipäkapikud on hoos!

Armsad vanemad, Teie abiga kogusime 640.- eurot ja plaanime raha kasutada õueala mänguvahendite täiendamiseks.

SUUR AITÄH!!!
  Pildistas Anneli, kirjutas Kristel

7.12.11

Ilusat advendiaega!

Jõulumemm istub kiiktooli, sirutab soojades sussides jalad välja. Kiigub paar korda edasi-tagasi. Süütab siis küünla ja võtab kätte raamatu. Väikesed päkapikud kogunevad tema ette istuma ja Jõulumemm hakkab lugema. Pisikesed päkapikud kuulavad ja kuulatavad, nende silmis helgib küünaleek ja südamesse poeb pisitasa päris ehtne Jõulutunne. Tunnete?

1.12.11

Kadripäev meie külas





Kadripäev on eestlastel vana ja rikkaliku kombestikuga tähtpäev, mis tagas karjaõnne. Juba sada aastat on see aga ennekõike kadride ehk kadrisantide jooksmise aeg kui maskeeritakse ja kogutakse andeid. Ja ega meiegi saanud sellest tähtsast päevast mööda minna. Sedakorda otsustati, et peo viivad läbi kolm noorikut - Kassikäpp, Karukell ja Pääsusilm. Pääsusilmad olid õite varajaselt juba platsis ning ootasid palged punamas. Siis tuli lauluga Karukell ja Kassikäpp, laulsid saali ukse taga ja ootasid sisse laskmist. Õnneks tuli pereema ja Karukella ning Kassikäpa Kadrid ei pidanud enam kauem külmetama. Kui meie triibuline saal oli pilgeni Kadrisid punnis siis algasid lõbusad rahvamängud. Lapsed tervitasid kukepoksi ja ringmänge rõõmuga ning mõistatasid mõistatusi. Kaks vanemat Karukella Kadri esinesid vana naljandiga ning kehastusid Rebaseks ja Vareseks. Vares, vaga linnukene, laulis Rebase mangumise peale laia nokaga ja jäi sedasi oma juustutükist ilma. Rebane manitses kõiki Kadrisid kinnise suuga sööma ja mitte igat kiitust tõepähe võtma. Peo lõpuks oli nii palju tantsitud, et enne pidu punaseks joonistatud põsed lõkendasid nüüd päris ehtsalt ja mitte selle pärast, et kellegil oleks külm olnud. 
 Kirjutas: Kristel






24. NOVEMBER – HIIREHERNED KADRIPÄEVAL.
Oma toreda mardijooksuga kuulutasid kõik mardiskäijad Hiireherne rühmast, et kahe nädala pärast on tulekul kadrid. Lastevanemate abiga said taaskord väikesed ja suured Hiireherned kadripäeval end kostümeerida. Meie rühmaruum oli tol hommikul kadride kogunemiskohaks, kus rühmaõpetajad Tagi ja Maie aitasid lapsi rõivastuda ja põsepunaga kaunistada. Peale maskeerumist läksime lasteaia saali, kus ootasid ees juba teised kadripered ja pereema Maris. Kõikide rühmade kadridest sai üks suur ühine pere, kes omavahel laulsid, vihtusid tantsu ja trallitasid. Lõbutsemise lõppedes tegime mälestuseks ühispildi, mis meenutaks edaspidi, kuidas me vanu häid kadripäeva tavasid tänapäevani säilitanud oleme.
  Kirjutas õp. Tagi