29.4.12

Hiireherned raamatukogus

MUINASJUTUD NUKKUDEGA TALLINNA RAAMATUKOGUDES oli üritustesarja nimetus, mille raames sai Hiirehernerühm küllakutse Väike-Õismäe  raamatukokku 10-ndal aprillil.Kuna olime seal majas just eelmisel kuul emakeele nädalal käinud ja lastele raamatukogus väga meeldis, siis ootasid lapsed sõitu väga. Meile jutustas Helika Gustavson-Rätsep Harry Gustavsoni Pereteatrist  muinasjutu "Okasroosike" ja Maile Hiiet setu muinasjutu "Rebane hanekarjas".Loo jutustamise juurde käis lauateater ja seal said osaleda nukkude liigutamisel ka lapsed ise.Väga huvitav pill oli kannel, millel Maile Hiiet oma muinasjutule lustakat laulu juurde laulis.Lapsed oskasid imevaikselt kuulata , neile tõesti väga meeldis! Hiljem bussi oodates ei tundunudki aeg väga pikk, sest lapsed laulsid muinasjutus kuuldud kavala rebase laulukest ja nautisid ilusat kevadilma.Lasteaias taaskohtusime ka meie rühma koolieelikutega, kes külastasid samal ajal Tabasalu Gümnaasiumi koolitundi.






                                                                                                           Kirjutas ja pildistas õpetaja Maie.

18.4.12

Breemeni linna moosekandid

Lehm- Pääsusilma õpetaja Anne, Kass- liikumisõpetaja Urve, Perenaine- Karukella õpetaja Kätlin


 Märtsikuu on teatrikuu ja Alasniidu Lasteaia õpetajad olid märtsikuus näitlejad! 27. märtsil tuli esmasele ettekandele noorenduskuuri läbinud klassika "Breemeni linna moosekandid".  Kuu alguses alustati proovidega, muusikaõpetaja Maris õpetas selgeks laulud ja iga õpetaja sai kätt proovida lava- ning kostüümikunstnikuna. Tuntud muinasjutule lisasid hoogu juurde kolm üsna tänapäevast röövlit, kes unistasid sellest, kuidas näpata poest ostukärusid ning muud sarnast. Õnneks sattusid head loomad röövi-plaanile peale ning nurjasid selle, sundides röövlid headeks, lahketeks ning mis peamine, ausateks!
Hiired- Kassikäpa õpetajad Sigrit, Karmen

Lapsed vaatasid näitemängu suure huviga. Pealtvaatajad otsisid põnevusega näitlejate seast oma õpetajat ja kui õpetaja silma jäi siis püüti salamahti lehvitada.  "See on meie õpetaja!" sosistasid põnevil lapsed.

Kukk- Hiireherne õpetaja Maie
Koer- Nurmenuku õpetaja Kaisa
Röövlid- Karukella õpetaja Kristel, Pääsusilma õpetaja Taimi, Hiireherne õpetaja Renate ja majandusjuhataja Maire on Eesel.


Teatriprojekt oli õpetajate ja laste meelest hästi tore, usutavasti saab sellest alguse tore traditsioon. Lavastajana ütlen, et selliste andekate õpetajatega oli koostöö lausa lust!


Kirjutas: Karukella õpetaja Kristel

2.4.12

Uus ja imeline!

Armas Inga!

Sündis maailma väikene ime, sai endale päris nime, oma päikese, tähe ja tee, paikse paiga mitme südame sees...

Õnne soovivad Kassikäpad, Kuldkingad, Karukellad, Nurmenukud, Hiireherned ja Pääsusilmad, Ester, Erika, Inna, Anneli, Maire, Maris ja Urve