23.5.12

Nõiduslik perepäev Alasniidu Lasteaias

Volbripäeva tähistamine volbrilaupäeval ehk 30. aprillil on linnades ja asulates tänapäeval saanud hoo sisse, alates 1980. aastatest tähistatakse seda päeva kõigi nõidade ja maagia päevana ning sel puhul toimus ka Alasniidu Lasteaias Nõiduslik Perepäev. Perepäeva avamine toimus saalis, sinna kogunes paras kamp igasuguseid salkus ja kaltsus tegelasi, fantastilisi elukaid, küürakaid nõiamoore, väikeseid nõidu, šamaane ja haldjaid. Selleks peoks spetsiaalselt kogunenud nõiakoor esines  pealtvaatajatele lauluga "Kui sa oled nõiamoooor ja mitte enam väga noooor....", muusikanõid Maris lõi šamaanitrummi ja koor laulis kenasti viisist mööda. Oli ka neid, kes viisi pidasid aga nemad said pärast noomida. Pidu läks hooga edasi ja nüüd tutuvustasid koleilusad nõiad oma nõiakoopaid, valikus oli: "Kolesalong", "Pruulituba", "Nõidade mängusaal", "Luuavabrik", "Nõiateater", "Nõidade päevahoid" ning "Heade mõtete rahapada". Perepäevale tulnud võluelukad said valida millist koobast nad külastavad.


Kolesalongi "menüüs" oli küünte teritamine ja toonimine, juuste sorgutamine ning ämbliku make up põsele! Kõik, kes ennem olid ilusad said nüüd koleilusaks! "Meil oli pidevalt järjekord uksest välja, meie koleteenused on väga kvaliteetsed ning hinnatud. Mõned ontlikud meesnõiad said samuti väga efektselt koledaks" kommenteeris "Kolesalongi" omanik nõid Anne.

Kolesalong: nõid Taimi ja nõid Anne - tööhoos


 Nõid Sigrit küüsi toonimas
***
Kui mõne nõia kõht kippus laulujoru ajama sai keha kinnitada "Pruulitoas" . "Menüüs oli delikatessid nagu näiteks paisutatud konnakullesed, mitmesugused ussid ja tõugud. Nõiaürtidega vütsitatud joogipoolist võis ka ise kokku segada ja seda võimalust olid kõik nõiad agarad kasutama! Kuigi leidus ka umbusklikke nõianinasid, kes ei uskunud, et kulliküünte kasutamine kokteilis, maitsvat tulemust annaks," rääkis pruulitoa nõid Anneli.




Pruulitoas askeldasid nõid Anneli ning nõid Maret.
Kardinad firmalt "Miralda Koleõud aknakatted"

Kui kõhud said ussi ja tõugu pudi täis, tuli mõnel nõial ja võluolendil suur tahtmine mängida. Selleks otstarbeks oli saali sisse seatud hirm-lõbus mängutuba. Mängutoa omanik nõid Urve lisas:"Naera nii, et nutt tuleb peale! Luudade-limbo võttis kõigil naha märjaks. Luuaga võidu lendamises näitasid paljud väiksed nõiad üles tõelist osavust. Kuigi, siin pole ju midagi imestada, päris paljudel väikestel nõidadel on ju kodus juba nuti-luuad ... ja ...see uus põlv on ikka eelmisest osavam."


 Nõid Urve tööhoos


 Luuavabrikus said enamus külalisi proovile panna oma näpuosavuse ja kõik suured ja pisikesed said endale ise luua teha."Luuavabrik läks kahjuks pankrotti, kuna Limburgiast kohale imporditud luuavarred osutusid lennuvõimetuteks. Aga uuel aastal teeme allhanke korras kvaliteetsemast toormaterjalist lendavad luuad," lubas Luuavabriku ostujuht nõid Kaisa, sama kinnitasid ka peanõid Maie ning tegevjuht nõid Kristina.

Siin on päevapiltniku kaamerasilma ette jäänud nõid Inga, kes jagab lahkelt liirum-laarum häid mõtteid. Siin kohal kirjutajale jäi pihku lipik, mis kinnitas, et ka kõige osavam ahv võib vahel puu otsast alla sadada... jah, eks ta õige ole!
***
Kultuurijanulised nõiad said vaadata nõiateatris etendust nimega "Targasti tehtud" (V. Sõelsepp) Ühes vaatuses nukunäidend köitis kõiki külalisi, saalis püsis vaikus ja kõigi pilgud olid laval.



 Nõiateatri näitejuht Kristel kinnitas, et noorsoo pärast muret tundma ei pea. "Kõik väiksed ja ka suured nõiad elasid kaasa tegelaste muredele ja rõõmudele. Saalist lahkujatel avaldusid uued võimed - empaatiavõimed," kinnitas näitejuht.


Nukuteatris astusid üles nõid Renate, Siili-papana, nõid Mari-Liis võluva Ämblikutädi rollis ja nõid Kristel jutuvestja ja Öökulli-papana. 


Väikese Nõia lastehoius käis selline tants ja trall, et sinna ma sisse minna ei saanud. Nad olid koopasuule loitsu peale pannud ja sealt pääses läbi ainult alla meetri mees...või naine. Aga kuuldavasti oli seal väga tore olnud.




HEAD PEREPÄEVA!


Pildistas nõid Anneli
Kirjutas nõid Kristel
Abiks oli nõid Kaisa