24.4.13

Koolilapsed lasteaias


Märtsi lõpus käisid Hiireherne rühmas erilised külalised- meie esimese lennu vilistlased, nüüdseks juba esimese klassi lapsed. Hiireherne lapsed said näha vigurtähti, millega esimeses klassis kirjutatakse. Koolilapsed meenutasid oma lasteaia lemmiktegevusi, nimetati joonistamist, klotsidega ehitamist, mängimist, isegi lõunaune magamist. Põnevat äratundmisrõõmu pakkusid tuttavate raamatutegelaste piltide otsimine laste kappidelt ja vooditelt, koolilapsed olid palju pikemaks kasvanud, lasteaia toolid ning lauad olid aga nii väikseks jäänud. Hiireherne rühma lapsed said mõõta, kui palju peavad nad veel kasvama enne kui kooli lähevad.

Lasteaia- ja koolilapsed said kiiresti omavahel sõpradeks - nii möödus lõbus õhtu- meenutades vanu lasteaiaaegu, rääkides koolimuljetest, mängides, kommi näksides, joonistades, meisterdades ja tantsu keerutades. Suur tänu koolilapsed, et meil külas käisite! Palju õnnestumisi koolis !


Kirjutas  ja pildistas  õp. Renate

21.4.13

Harku valla laululaps 2013


Oli sombune ja vihmane laupäev, 13. Aprill. Tabasalu Gümnaasiumis toimus kontsert- konkurss Harku valla laululaps 2013.
 Olime meiegi seal oma lastega kohal.
Osavõtjaid oli palju, 3 kuni 18 aastani.
Meie lapsed laulsid Märt Hundi Kommilaulu. Solist oli Grete  Kuldkinga rühmast ja taustalauljad Karukella tüdrukud Marta, Elis Maria, Maarja Liis ja Grete Marie. Tüdrukutel jagus laululusti küllaga ja rõõmsad olid nii lapsed kui emmed- issid.  Peale kontserti kostitati väikseid lauljaid kringli ja morsiga.
Oli tore päev, kiitsid tüdrukud! Järgmisel kevadel läheme jälle.
Kirja pani muusikaõpetaja Maris Kilusk

Kes teab?


Kes teab, kes teab … ehk saab nii mõnestki Hiireherne rühma lapsest  ükskord tulevikus teadlane, direktor, laulja või modell. Süstitegijaks e. arstiks soovivad  juba praegu meil mitu last saada.
Selleks, et mõista erinevate elukutsete ja ametite vajalikkust ning olemust, tutvusime me märtsikuus koos lastega mitmete toredate ametitega. Kustutasime koos Nubluga kärssama läinud toitu. Jälgisime politseinikena  koos Lõvi Leoga liiklust ja korda. Ravisime arstidena „katkiseid“ põlvi ja kuulasime , kas süda ikka  tuksub „sõbralikult“. Loomulikult oli kõikidel neil päästetöötajatel liiklemiseks vaja  ka sõidukeid, millede meisterdamise ja joonistamisega tulid lapsed tublilt toime. 








Proovisime muru külvates kätt aednikena ja olime ka kunstnikud ning kirjanikud. Meie kunstinäitus ja emakeelepäevaks valminud omaloominguline muinasjutt olid väljas vaatamiseks ja lugemiseks kõikidele, kes meie rühma külastasid. 


Käisime lasteaia köögis ja tutvusime kokkade tööga ning proovisime ka ise kätt võileibade valmistamisel. Ise tehtud- hästi tehtud: nii maitsvaid võileibu ei oska isegi meie kokatädid teha!
Kõige põnevam elukutse oli laste jaoks näitleja, sest peale usinat harjutamist esitasime kogu rühmaga oma etenduse saalisistuvale publikule.


Nagu juba öeldud, tulevikule mõeldes- kes teab, kes teab…
Õpetajana neid lapsi vaadates  tuleb meelde üks tore luuletus, kus muuhulgas öeldakse nii:
/Vaade üle rühma rändab
Ei tea kes siin kes on.
Pikapeale vigurvändast
Saada võib professor…/
Kirjutas ja pildistas õp. Maie