24.10.13

Mary Poppins

 Kui päevavalgus hakkas pargi taha vajuma ja idatuul tänaval läbi kirsipuude raagus okste vihises nägid Jane ja Michael kuidas tuulest vintsutatud kummargil kogu avas aiavärava. See oli üks naine; ühes käes oli tal suur kandekott ja teisega hoidis ta oma kübarat kinni. Ja nüüd juhtus midagi hoopis kummalist. Niipea kui see kogu oli väravast sisse astunud, paistis tuul ta õhku tõstvat ja otse maja ette lennutavat. Just nagu oleks tuul ta kõigepealt vastu väravat paisanud, oodanud, kuni ta selle avab, ja siis ta uuesti üles tõstnud ning koti ja kõigega tükkis eesukse juurde kandnud. Kui ta maandus, kuulsid lapsed hirmsat mürtsu ja terve maja vappus. "Kui naljakas! Ma pole midagi niisugust varem näinud," tähendas Michael.
Mihkli- ja rehekuul oleme juttu teinud õhust ja tuulest sest´ap oli päris ootuspärane, et sügispeoks maandus suure tuulega meie saali Mary Poppins. Põgusa tutvustuse järel kuulas ja silmitses ta lapsi uurivalt, pilku ühelt teisele pöörates, nagu kaaluks endamisi, kas nad meeldivad talle või mitte. Lapsed tantsisid vihmatantsu ja laulsid mitu ilusat sügiseteemalist laulu. Mary Poppins kuulas ja otsustas, et meie lapsed on igati kingituse väärilised, ja veel enne kui idatuul Mary ära kandis, andis kuulus lapsehoidja meile suure kotitäie punapõskseid õunu.





 Mary Poppins - õpetaja Maie 
Peoline, pildistaja ja üles märkija - õp Kristel

18.10.13

Õueseikluse perepidu, sügis 2013



Mihklikuu lõpus toimus sportlik perepidu lasteaia õuealal. Lapsed koos vanematega osalesid teatevõistlustel, püüdsid ja viskasid, hüppasid ja jooksid - liikusid, sportisid nägu naerul. Ürituse eesmärk oli innustada vanemaid koos lastega liikuma iga päev, värskes õhus, vähemalt kaks tundi päevas.  Mõned eriti agarad lapsed ja vanemad läbisid rada mitu korda. Üritus lõpetas mihklikuul alanud projekti "Õhud, õrnad - õpetage!" ja nagu projekti nimigi ütleb, toimusid läbi terve mihklikuu igas rühmas õpitoad ning näitused kus otsiti vastust küsimustele mis on õhk ja kellele on õhku vaja? Mis peamine, otsiti vastust küsimusele kuidas tegutseda nii, et värsket ja puhast õhku jätkuks laste-laste-lastelegi?
Spordiraja läbinud pered said diplomi ning lasteaed kostitas tublisid liikujaid tee ja kaneelirulliga. Oli väga meeleolukas! Suured tänud meie liikumisõpetajale Urvele, kes pälvis Harku Vallalt ka sellel sügisel Hea Õpetaja aunimetuse.  Kiitus ka teistele korraldajatele!

Kirja pani vanemõpetaja Kristel
Pildistas direktori kt Anneli




















12.10.13

Õhud õpetavad Sütiste parkmetsas!

Alasniidu Lasteaia tublid matkasellid sõitsid bussiga Tehnikaülikooli peatusesse ja sealt jätkus matk jalgsi. Läbi arutati loodussõbra meelespea, seejärel asuti teele. Matk ise oli kahe kilomeetri pikkune ja oli täis huvitavaid kohtumisi.  Tähtsaim oli näha looduses valitsevaid seoseid; puu- ja taimestiku, lindude ja loomade omavahelised seosed. Lapsed koostasid koos liikumisõpetajaga fantaasia kaardi - matkajad mõtlesid välja uusi ja põnevaid nimesid erinevatele nähtustele või kohtadele. Eriti põnev oli helikaadi koostamine. Seda tehti silmad kinni, selg tugevasti vastu puud. Üles joonistati kõik põnev mis kõrvu puutus. Sellele järgnes piknik.








Pildistas ja matkal koos Pääsusilmadega käis vanemõpetaja Kristel

Spordipidu "Õhk meie ümber"

 Õhud, õrnad, õpetage!

Mihklikuu keskel kogunesid Harku valla lasteaiad Alasniidu mänguväljakule, et koos maha pidada üks tore spordipidu. Kohal olid Harku, Tibutare, Teelahkme ja Pangapealse lasteaia vanemad rühmad ning muidugi kogu Alasniidu Lasteaia pere. Peoga anti avapauk algavale projektile mis kannab nime "Õhud, õrnad, õpetage!" Projekti eesmärk on innustada lapsi rohkem õues, värskes õhus liikuma, samuti otsitakse koos lastega vastuseid küsimustele mis on õhk, kuidas hoida keskkonda, kes vajab eluks õhku, jne. Projekti teema sügavuse, käsitluse ja suuna üle otsustavad õpetajad koos lastega.
Nüüd spordipeost - nimelt kõik alad olid viisil või teisel seotud õhuga. Lapsed liikusid mänguväljakul ning võistleid näiteks õhu kandmises, õhu viskamises jne. Omapäraste alade kohtunikud ja juhendajad olid samuti omanäolised. Liblikas, Lepatriinu, Kriss-Sass-Saa ja muidugi Alasniidu Lasteaia maskotid Lilli ja Lupu olid laste rõõmuks abiks nii sportimisel kui ka hommikuvõimlemisel. 

 Hommikuvõimlemine
 Lilli ja Lupu
 Soojendus
Kriss-Sass-Saa
 Liblikas
 Lepatriinu

 Paberlennukite lennutamine
 Õhu kandmine
 Kirjutas ja pildistas vanemõpetaja Kristel