27.2.14

Kassikäppade sõbrapäev tordibingoga






SÕBRAPÄEVAL SÕBRALE

VAHEL TEEME SALATI,

AGA MITTE ALATI.

VAHEL TEEME AGA KOOKI,
VAHEL  TEEME KALLI-TRALLI!



Just nende toredate sõnadega alustasime me oma päeva. Tore hommikuring oli sõbralik algus meie koosolemisele, kus  jagasime mõtteid sõbrapäevast- sõprusest. Kassikäpad oskasid oma sõpradele häid sõnu  lahkesti jagada.  Edasi pöördusime laudade taha, kus kõik lapsed kaunistasid südame, millest saime seinale meisterdada  Kassikäppade sõbraliku pere.

Loomulikult ei puudunud sõbrapäevalt ka maiustused. Lapsed jagasid lahkesti oma toodud komme ja vahvleid ning meie päeva tippsündmuseks kujunes küpsisetordi meisterdamine. Kõik Kassikäpad said meisterdada torditüki oma rühmakaaslasele. Peale magamist korraldasime tordibingo. Iga numbriga pilet oli muidugi võidupilet :) ning kõik lapsed said endale sõbra tehtud magusa, erinäolise ja suussulava torditüki. Ja milline võrratu maitse!

Peale ühist tordisöömist toimetati omas rühmas sõpradega: meisterdati veel sõbrapäeva kaarte, joonistati, tantsiti ja maiustati.

"Küll oli vahva päev!" - jäid nii lapsed kui õpetajad päevaga rahule.

Kirjutas ja pildistas õpetaja Kristiina

Neljajalgsetel sõpradel külas



Sõbrapäev taluloomaaias

Eks ole
(E.Niit )
Eks ole iga lapse sees
Üks koer ju loomupoolest ees.
See tahab, pole parata,
Just koerte seltsis karata.
Kui lapsel pole looma,
Peab selle kuskilt tooma.
Eks ole iga lapse  sees
Üks lind ju loomu poolest ees.
See tahab laulda, lennata
Ja kurb on linnust  vennata.
Kust laps saaks lennuindu,
Kui tal ei oleks lindu?



Sõbrapäeval otsustas Hiireherne rühm lähemat tutvust teha meie  sõprade – koduloomadega. Selleks tellisime suure bussi ja alustasime sõitu Kuristu taluloomaaeda. Ainuüksi bussisõit tekitas rõõmsat elevust. Mõned lapsed soovisid, et bussisõit oleks kestnud veel tunde ja tunde.
Kui taluloomaaeda kohale jõudsime võttis lahke taluperenaine meid vastu. Esmalt vaatasime vanu autosid ja talutöö masinaid, seejärel  ütles meile meie nina, et loomalaut ei ole kaugel. Tutvusime kaunite faasanitega, võrdlesime isaste ja emaste lindude välimuse ja käitumisviisi erinevusi nägime kevadisi  isafaasani  tantsunumbreid. Laudas ootas meid  mitmeid koduloomi : küülikud, kitsed, sead, deegud, kanad, kukk, kalkun, paabulinnud. Küülikuid ja kitsi tohtisime ise porgandite ja kapsastega toita. Küll see oli tore! Kana aga otsustas just meie külaskäigu ajal muna muneda  ja sellest valjuhäälse kaagutamisega  kõigile teada anda.
Väga kõva häält tegid haned. Hanede puuri juures oli võimatu omavahel juttu ajada. Edasi jätkasime külastust minilammaste juurde, ka nende soojad villakasukad said meilt pai.
Talulooomaia kõige suuremad loomad olid ponid. Imetlesime nende ilu ja paitasime  neid. Saime teada kuidas loomade eest hoolitsetakse ja sedagi, et see polegi alati nii lihtne töö. Kuid hoole ja vaeva eest annavad loomad taluperele vastu  oma  jäägitu sõpruse ja kiindumuse.
Külaskäigu lõpuks pakkus perenaine meile kommi, tegime maahõngulise ühispildi ja oligi aeg tagasi lasteaeda sõita. Sõbrapäeval  saime palju uusi  sõpru. Kindlasti proovime oma uusi sõpru jälle külastada. Tagasi lasteaias jagasime sõbrapäevakaarte lasteaiasõpradele, sõime kommi ja tantsisime sõbrapäevatantsu. See sõbrapäev jääb kauaks meelde!





Kirjutas õpetaja Renate
Pildistas õpetaja Maie

20.2.14

17.2.14

Meiemoodi Sõbrapäev



Tere hea lugeja,
Suured sõbrad - Pääsusilm, Karukell ja Kassikäpp sõitisid Happy Fly batuudikeskusesse, kaasas hea tuju ja kringel,  sõbrapäeva tähistama.  
Bussis istusid suured sõbrad ootusärevalt ja kõik küsisid ühest suust: "Õpetaja, kas me jõuame varsti kohale?"
Nii oligi, jõudsime pärale ja meid ootas ees kaks vallatut tundi hüpates, turnides, tantsides, võimeldes, kringlit süües ja jälle hüpates. 
Sõbrad täidavad elu rõõmuga, hinge soojusega ja südame armastusega - ja mida muud sul vaja ongi? 




 Kirjutas vanemõpetaja Anne Auväärt
Pildistas vanemõpetaja Kristel Einaste-Lukk




Tere, sinine hobune!

Must Veemadu andis valitsemisjärje Sinisele Puuhobusele.
Me tähistame jälle uut aastat. Hiina horoskoobi järgi on 2014. aasta Hobuseaasta. See algab 31. jaanuaril 2014 ja lõpeb 18. veebruaril 2015. See saab olema Sinise Puuhobuse või Rohelise Hobuse aasta. Hiina kultuuris sümboliseerib hobune õilsust, kiirust ja visadust. Sinine ja roheline värv sümboliseerivad dünaamilisust, tarmukust ja kirge.
Alasniidu Lasteaias algas Hobuseaasta suurejoonelise karnevaliga. Kavas olid lõbusad teatevõistlused ja hoogsad tantsud. Ka laste suur lemmik tants "opakammansta" sobis hästi saabuvat aastat tervitama. Rõõmsaid pidulisi üllatas neljajalgne üllatuskülaline HOBUNE, kes ületas igasugused ootused ja tantsis suurepäraselt nii polkat kui ka balletti.  
Ükski hobuseaasta karneval ei saa mööduda ilma hobusesõiduta. Kuna päris hobuseid meil ei olnud siis, pidasime traavivõistlust kepphobustel.
 Õpetajad olid indu täis:)
 Op- Op- oppakammansta
 Vapper lõvi võistlustules
Et hobuse-aasta ikka korralikult ja pidulikult saabuks, oli vaja uude aastasse sõita saaniga ja veel nõnda et saani ees on suisa kaks hobust.
Lõpetuseks pakuti hobuse lemmik suupisteid!

Pildistas R. Auväärt
Kirja panid vanemõpetaja Anne ja Kristel