26.3.14

Teistmoodi reede Karukellas



Kevad hakkas juba vaikselt jõudma ja oli koolivaheaeg, Karukella rühmas oli koolivaheaja nädalal vähe lapsi ja reedeks oli neid alles vaid neli. Niisiis tekkis selline mõte, et võtaks oma neli vaprakest ja läheks magamise asemel hoopis Loomaaeda. Lastele see mõte väga meeldis, sest millal ikka nii saab, et lasteaias ei pea lõunaund magama. Samal ajal kui teised magama läksid, võtsime meie oma retke ette  ja läksime bussi nr. 27 peale. Algus oli meil natuke konarlik, kuna me ei teadnud, et Ehitaja tee poolne loomaaia värav on talvel kinni. Ei olnud midagi teha, läksime taas trolli peale ja sõitsime õige värava poole. Loomaaias oli väga tore, selle kahe tunni jooksul jõudsime enamik kohti läbi käia. Nägime tiigrit, elevante, ahve, karusid, hülgeid jne. Kõige rohkem meeldis lastele tiiger ja elevant. Kui meie väike reis hakkas läbi saama, siis tegime ka väikese pikniku. Tagasiteel oli näha, et lapsed olid küll väsinud aga see-eest väga, väga ÕNNELIKUD :)

 



                                                       Kirjutas õp Mari-Liis


21.3.14

Kassikäpad Miia-Milla-Mandas



 Kassikäpa rühm käis märtsi alguses väga toredas ning sõbralikus Miia-Milla-Manda muuseumis. Nimelt huvitas meid tund „Looduse lootus“, kus saime palju huvitavat ja elulist teada. Õppisime, kuidas tuleb väärtustada keskkonda ja arendada keskkonnahoidlikku mõtteviisi. Saime teadma enda ja teiste rolli elukeskkonnas ja selle kujundamisel.




 Muuseumis kogunesime kõige pealt kõik kokku, arutasime koos toreda läbiviijaga viisakureegleid ning saime asuda juba tunni kallale. Alustuseks vaatasime natukene kurba, kuid õpetlikku videot. "Mida kõike võib leida merest/veekogudest ja millist kahju võib prügi lindudele põhjustada". Siis järgnes emotsioonide rohke arutlus, kes mida nägi ja tähele pani? Lapsed jaotati 5 rühmaks ning said ülesandeks kokku mõistatada teemakohase puzzle. Kõik said väga tublisti hakkama.





Edasi liikusime juba prügi sorteerimise juurde, kuhu paber, kuhu toidujäätmed, purgid jne. Kui kõik asjalikud kommentaarid ja õpetussõnad olid läbi arutatud, järgnes lõpetuseks lihtne, kuid huvitav loodussõbralik meisterdus. Iga laps sai meisterdada lõbusa kajaka.
Enne tulekut said Kassikäpad ka ise muuseumis ringi vaadata ning rollimänge mängida.
Tänasime Miia-Milla-Mandat toreda tunni eest ja saime veelkord tõestust, et loodus on meie suur sõber, keda tahame ikka tunda ja hoida :)
6.03.2014 Pildid ja tekst õp. Kristiina

17.3.14

Naistepäev

Tere hea lugeja,

Üks tore pidupäev millal kinkida lilli ja rõõmustada saabuva kevade üle! Vaadake siit järele kuidas Karukellad pidu pidasid!

Filmis õpetaja Kristel

4.3.14

Vastlatrall 2014

Hoi, hoi, ridiralla vastlasõitu alga!

Tere, armas lugeja!

Kui sa aknast õue vaatad siis ma usun, et kohe esimese asjana ei tule sulle mõttesse minna liugu laskma. Las need linad tulevad sellel aastal päkapiku mõõtu. Pori sees ei tule pikka liugu nagunii! 

Õues on ju kevad. Linnud sidistavad ja lumikellukesed õitsevad, tuul on täitsa mahe ja lõhnab hästi.  Aga kalendrisse on kirjutatud VASTLAPÄEV (?). Minu laste lemmikmultifilmist on teada üks repliik: "Kui on vajadus, leia lahendus!" Ja seda meie liikumisõpetaja Urve Kukk just tegigi!
Vastlatrall oli tubase maiguga aga selle eest väga lõbus, liumägi toodi tuppa, välja otsiti "suusad", libe saali põrand lubas kelgutada ka.  Kõige tipuks pakuti hernesuppi ja vastlakukkleid - no mida sa hing veel tahad? 
Ja riided jäid puhtaks!







 Tublid pidulised said kaela üllatusega "vastlakukklid"

Pildimaterjaaaal Anne Auväärt
Mõtestas Kristel Einaste-Lukk

Palju õnne kallis Eestimaa!

Pilt