31.8.14

Talgud lasteaias

 Pärtlikuu viimasel nädala toimus Alasniidu Lasteaia õuealal vahvad talgud. Meie ilus õueala muutus laste ja lastevanemate abiga veelgi ilusamaks.










Veelkord suured tänud 21.augusti talgulistele ja materjalidega abistajatele. Täname, et märkate ja hoolite ning olete toeks ja abiks.
Meie järgmised talgud on 10.septembril kella 16.30st. 

Pildistas ja üles märkis vanemõpetaja Kristel

ALASNIIDU LASTEAIA ÕUEALAL ON NÜÜDSEST LIPUMAST!





AUGUSTIKUU VIIMASE NÄDALA TEISIPÄEVA HOMMIKUPOOLIKUL ENNE LASTE ÕUEMINEKUT MÄRKASID KASSIKÄPA RÜHMA VÄIKESED JA SUURED OMA AKNAST, ET LASTEAIA ÕUEALAL ON MISKIT TEOKSIL. DIREKTORILE JA MAJANDUSJUHATAJALE OLID APPI TULNUD VEEL MÕNED LASTEAIATÖÖTAJAD JA LAPSEVANEMAD. TOIMEKAD TÄISKASVANUD KINNITASID KIBEKIIRELT LIPUMASTI KÜLGE TIPUKUULI JA KNAABI KÜLGE LIPUNÖÖRI NING SEEJÄREL HAKKASID MASTI PAIGALDAMA. SAIME RÜHMATOAS ÜHESKOOS KOLMENI LOENDADA JA MITME MEETRI PIKKUNE MAST OLIGI NAKSTI PÜSTI. HURRAA -  HÕISKASID LAPSED JA PLAKSUTASID KÄSI. SAMAL AJAL KUI MEHED LIPUMASTI LOODI SÄTTISID JA ALUSTASID KINNITUSMUTRITE FIKSEERIMIST, VAATAS LASTEAIA DIREKTOR OMA PILGUGA ÜLE, KAS MAST SAI OTSE.

KASSIKÄPA RÜHMA VANEMÕPETAJA TAGI






Lastekaitsepäeva tähistamine






„Vinge“, „Appi, kui äge!“, „Ma kohe ei teagi kust alustada…“,  „Millal meie kord on? „Kas see puhuti kõik suuga täis!?“
Need on mõned emotsioonid ja küsimused, mida võis õuesolevatelt lastelt kuulda pärast  seda, kui hoovile pandi teisipäeva hommikul  püsti suur ,kollane, sipi-sopiline  batuut. Ikka selleks, et tähistada äsja möödunud lastekaitsepäeva , et trillida-trallida, kukerpallida- ühesõnaga „Krõllida“!
Ilmataat oli vist meile kollase ja pehme batuudi pärast pisut kade- tal viimastel päevadel taevas vaid hallid pilvetupsud. Mõned vihmapiisad ei rikkunud  aga kellegi rõõmsat meelt. Pealegi teadsid lapsed, et söömist ootab hiljem jäätis! Laste ühine arvamus oli, et kõik päevad võiks olla sellised. Võib-olla mõni õpetaja ( kellel peale batuudilt mahatulekut ka maapind pisut vetrus ja kõikus) arvas teisiti, kuid pole selles ka päris kindel!
/Laste tänu ei kõla sõnades, vaid on näha nende silmades/…
Nähes seda sära ja rõõmu meie laste silmades, ütleme  selle eest kogu lasteaia nimel suur tänu  Pääsusilma rühma Maibreti vanematele . Aitäh, aitäh, aitäh! 
Kirjutas õpetaja Maie




Hiireherne printsessidest, rüütlitest ja kuningannadest...



 Meie rühma lapsed kehastusid üheks maikuu päevaks printsessideks ja rüütliteks, et koos maha mängida muinasjutuhõnguline mängupidu. Ega siis  õpetajad saanud kehvemad olla- kostüümid selga ja mängima!Igast tegevusest on alati midagi õppida. Printsessid pöörasid rohkem tähelepanu oma välimusele ja kontrollisid näpuosavust ja kiirust pärlite sorteerimisel. Rüütlid ausale võitlemisele kaaslastega ning peamine- lapsed teadvustasid, et tulemuse saavutamiseks on vaja vaeva näha. Iga laps valmistas ning kaunistas endale ise mõõga, kilbi, krooni.

Hiireherne kuningriiki valvav mitmepealine lohe hoidis oma valduses meie kuldrahasid ,kuid lubas rüütlitel nende tagasisaamiseks endaga rammu katsuda ja vehklemisosavust näidata. Koos õppisime ka lihtsa ballitantsu selgeks ja mõistatasime mängus, kelle käes on sõrmus.
Laulusalm ütleb, et väikesed tüdrukud on tehtud suhkrust, jahust ja maasikavahust, poisid aga tiigrist, konnast ja kutsika hännast. Ja eks see tõsi olegi, vaadates meie rühma toredaid lapsi.
Kord kasvab väike printsess suureks ja loodetavasti on neil ka siis toeks ja abiks alati hea jatruu rüütel.
Tõeliseks kuningannaks peavad kõik lapsed aga oma ema. Miks muidu jätkus pikkadeks-pikkadeks nädalateks lastel aega ja kannatust külvata ja kasvatada emadele kingituseks maitsetaimede pott ning see ka värvidega rõõmsaks kaunistada!

Maikuu lõpu saabumine annab meile märku, et suvi pole kaugel. Õhus on linnulaulu, sirelite ja lillede lõhna ja ilusa suve ootust....Päikeselist ja seiklusrohket saabuvat suve soovides (järgnevad nimed olen laenanud meie rühma Irise sõnavarast!)

Teie Maiesteet ja Renatesteet

Pildistas ja kirjutas õpetaja Maie