24.6.15

Hiireherneste emadepäeva matk loodusesse


Kui meenutan Hiireherneste emadepäeva matka, kipun paratamatult ümisema vana head laulukest ansambel Ruja repertuaarist:

Sina olid metsast tulemas,
mina olin metsa minemas,
tee peal juttu puhusime,
mühas mets meis mõlemas,
hea, et mets on olemas.

Tule metsa, mine metsa!
Hoia metsa, metsa, metsa!
Et me mets ei saakski otsa!
Et me mets ei läheks,
mets ei läheks metsa!
(Ott Arder)





Kena kevadine päike on puud riietanud helerohelisse lehekuubedesse, mere pealt puhumas kena tuuleke, lilled on avanud oma õied ja linnud lahti lasknud lauluviisid - ei malda nüüd meiegi enam toas istuda!  Tervist edendava lasteaiana otsustasime kutsuda lapsed emadega väikesele kevadisele matkale. Seepärast seisiski   12.mai õhtul lasteaia värava juures suur buss, reisijateks Hiireherne rühma lapsed ja nende emad, algas emadepäeva matk. Buss suundus Tabasalu suunas, Rannamõisa maastikualale, Tabasalu loodusparki.  Jalutasime metsas, uurisime huvitava kujuga puid ja kände. Ühest puuõõnsusest sai lausa käe läbi pista. Nautisime linnulaulu ja värsket õhku. Mängisime lindude tundmise mälumängu, tutvusime tammepuu ja teiste taimedega. Jalutusrada viis  meid edasi mereranda. Lastel-emadel oli nüüd ülesandeks leida rannast looduslikku materjali, ja valmistada nendest  looduspildid. Pildid tulid väga armsad!
 Kui matkamine ja  värskes õhus jalutamine kõhu tühjaks muutnud oli, katsime piknikulaua. Söögiks pakkusime  laste enda küpsetatud rabarberikooki ja ahjusepikuid. Küll kõik maitses väga hea! Matkaõhtu lõppedes olid  matkajad rõõmsad, reipad  ja naerusuised. Suur tänu vahvad lapsed ja emad toreda ja aktiivse  osavõtu eest matkal! Matkame kindlasti varsti jälle!
Jutu lõpetame meie rühma hüüdlausega: „Alasniidu Hiireherned tublid, tugevad ja terved!“

Kirjutas õpetaja Renate, pildistas õpetaja Maie