29.12.12

Juhtus nii...



Juhtus nii, et seitsme maa ja mere taga, Kuldkinga rühmas oli ühel hommikul aknalauale siginenud saabas. Mitte lihtsalt saabas, vaid lausa suure mehe kummik, kiri sees. Uskumatu, kas pole? Nii arvasid ka lapsed ja hakkasid asja lähemalt uurima. Selgus, et saapa sees oli kiri, kus  vana mereröövel Hambutu  palus hädasti abi, kuna torm oli ta üle parda heitnud ja ta oli oma meeskonna kaotanud - hea et ta ise eluga pääses! 



Kapten ilmselt teadis, et Kuldkinga rühmas on väga abivalmid lapsed ja nii asutigi appi. Esimene ülesanne oli muidugi minna otsima märke kadunud laevast 

..igasuguseid tegemisi oli selle laeva ja meeskonna leidmisega. Mererannast leiti pudelikiri ristsõnaga, mille lahendusest selgus, kuhu meeskond on randunud. Kapten Hambutu oli väga mures oma meeskonna tervise pärast ja nii tuli koostada tervislik näidismenüü   uuele mereretkele minekuks. Selle kohta käisime infot hankimas RIMIST.
Isegi mereröövlite päevakava koostamisega ei saanud see pealik ise hakkama! Nii sai koostatud laste poolt mereröövlite päevakava.

Uurisime kaarti ja tutvusime mereeluga- nii veepealse kui ka veealuse eluga . Nii elusa, kui eluta- ka allveelaev sai üle vaadatud (pilt). Tegime endalegi mereröövlilaeva. Et meie peres valitseb demokraatia, siis meie mereröövli laeva nimevalik käis tõelise häälte kokkulugemise teel.
Igal reedel aga mängisid lapsed ise oma mereröövlimängu ja peitsid aardeid. Teistele leidmiseks aga koostasid kaardi. Üksjagu peamurdmist tekitas see aardekaardi koostamine!  Isegi kompass võeti appi.
Seda suurem oli aga leidmisrõõm!
Kuidas varanduse kirstud igal reedel nagu imeväel täitusid…….sellest teavad kodud kõige paremini.
pp hea - kõik hea. Kokku sai mereröövlipealik Hambutu oma meeskonna ja laevaga.




Ning tuli meidki selle eest tänama!

Mereröövlimäng lõppes mereröövli  lipu all toimunud isadepäeva üritusega.
 Kirjutas ja pildistas õpetaja Ines

No comments:

Post a Comment