27.2.14

Neljajalgsetel sõpradel külas



Sõbrapäev taluloomaaias

Eks ole
(E.Niit )
Eks ole iga lapse sees
Üks koer ju loomupoolest ees.
See tahab, pole parata,
Just koerte seltsis karata.
Kui lapsel pole looma,
Peab selle kuskilt tooma.
Eks ole iga lapse  sees
Üks lind ju loomu poolest ees.
See tahab laulda, lennata
Ja kurb on linnust  vennata.
Kust laps saaks lennuindu,
Kui tal ei oleks lindu?



Sõbrapäeval otsustas Hiireherne rühm lähemat tutvust teha meie  sõprade – koduloomadega. Selleks tellisime suure bussi ja alustasime sõitu Kuristu taluloomaaeda. Ainuüksi bussisõit tekitas rõõmsat elevust. Mõned lapsed soovisid, et bussisõit oleks kestnud veel tunde ja tunde.
Kui taluloomaaeda kohale jõudsime võttis lahke taluperenaine meid vastu. Esmalt vaatasime vanu autosid ja talutöö masinaid, seejärel  ütles meile meie nina, et loomalaut ei ole kaugel. Tutvusime kaunite faasanitega, võrdlesime isaste ja emaste lindude välimuse ja käitumisviisi erinevusi nägime kevadisi  isafaasani  tantsunumbreid. Laudas ootas meid  mitmeid koduloomi : küülikud, kitsed, sead, deegud, kanad, kukk, kalkun, paabulinnud. Küülikuid ja kitsi tohtisime ise porgandite ja kapsastega toita. Küll see oli tore! Kana aga otsustas just meie külaskäigu ajal muna muneda  ja sellest valjuhäälse kaagutamisega  kõigile teada anda.
Väga kõva häält tegid haned. Hanede puuri juures oli võimatu omavahel juttu ajada. Edasi jätkasime külastust minilammaste juurde, ka nende soojad villakasukad said meilt pai.
Talulooomaia kõige suuremad loomad olid ponid. Imetlesime nende ilu ja paitasime  neid. Saime teada kuidas loomade eest hoolitsetakse ja sedagi, et see polegi alati nii lihtne töö. Kuid hoole ja vaeva eest annavad loomad taluperele vastu  oma  jäägitu sõpruse ja kiindumuse.
Külaskäigu lõpuks pakkus perenaine meile kommi, tegime maahõngulise ühispildi ja oligi aeg tagasi lasteaeda sõita. Sõbrapäeval  saime palju uusi  sõpru. Kindlasti proovime oma uusi sõpru jälle külastada. Tagasi lasteaias jagasime sõbrapäevakaarte lasteaiasõpradele, sõime kommi ja tantsisime sõbrapäevatantsu. See sõbrapäev jääb kauaks meelde!





Kirjutas õpetaja Renate
Pildistas õpetaja Maie

No comments:

Post a Comment