31.8.14

Hiireherne printsessidest, rüütlitest ja kuningannadest...



 Meie rühma lapsed kehastusid üheks maikuu päevaks printsessideks ja rüütliteks, et koos maha mängida muinasjutuhõnguline mängupidu. Ega siis  õpetajad saanud kehvemad olla- kostüümid selga ja mängima!Igast tegevusest on alati midagi õppida. Printsessid pöörasid rohkem tähelepanu oma välimusele ja kontrollisid näpuosavust ja kiirust pärlite sorteerimisel. Rüütlid ausale võitlemisele kaaslastega ning peamine- lapsed teadvustasid, et tulemuse saavutamiseks on vaja vaeva näha. Iga laps valmistas ning kaunistas endale ise mõõga, kilbi, krooni.

Hiireherne kuningriiki valvav mitmepealine lohe hoidis oma valduses meie kuldrahasid ,kuid lubas rüütlitel nende tagasisaamiseks endaga rammu katsuda ja vehklemisosavust näidata. Koos õppisime ka lihtsa ballitantsu selgeks ja mõistatasime mängus, kelle käes on sõrmus.
Laulusalm ütleb, et väikesed tüdrukud on tehtud suhkrust, jahust ja maasikavahust, poisid aga tiigrist, konnast ja kutsika hännast. Ja eks see tõsi olegi, vaadates meie rühma toredaid lapsi.
Kord kasvab väike printsess suureks ja loodetavasti on neil ka siis toeks ja abiks alati hea jatruu rüütel.
Tõeliseks kuningannaks peavad kõik lapsed aga oma ema. Miks muidu jätkus pikkadeks-pikkadeks nädalateks lastel aega ja kannatust külvata ja kasvatada emadele kingituseks maitsetaimede pott ning see ka värvidega rõõmsaks kaunistada!

Maikuu lõpu saabumine annab meile märku, et suvi pole kaugel. Õhus on linnulaulu, sirelite ja lillede lõhna ja ilusa suve ootust....Päikeselist ja seiklusrohket saabuvat suve soovides (järgnevad nimed olen laenanud meie rühma Irise sõnavarast!)

Teie Maiesteet ja Renatesteet

Pildistas ja kirjutas õpetaja Maie







No comments:

Post a Comment