20.5.15

Südamekuu Alasniidu Lasteaias


Veidike nalja peab saama iga päev, kuid 1. aprill see on ikka veidi isemoodi!  Eks lendasid sead ka  Nurmenukk rühmas, kuid meelde jäi see päev hoopis teisel põhjusel. Meie saime sel päeval tähtsa kirja, mis rääkis meile loo nõialapsest Lorrist, kes on veidi isemoodi. Ta sööb vaid kommi, ei armasta sporti teha, mängib vaid arvutis või vaatab televiisorit ja on seetõttu juba nii suur, et ei mahu toastki välja ning suurest teleka vaatamisest peab ta prille kandma. Kuid vähe sellest, Lorri on peale selle ka väga riiakas mistõttu  tal ei ole sõpru. Lorri ema ja isa on väga mures, kuna 29.aprillil toimub suur Nõidade öö, kus antakse väikestele tublidele nõidadele nende esimene luud. Kuid nii riiakat ja suurt  Lorrit ei lasta peole ja peale selle võib luud ta suure kaalu all puruneda. Nii palusidki  Lorri ema ja isa meilt abi. Kuna aprill on tervise kuu, siis otsustasime lastega läbi meie tegevuste väikest nõiatüdrukut aidata ja õpetada. Mõtlesime, et joonistame ja pildistame kõik meie tegevused, jutud ning saadame need siis Lorri vanematele.
 C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150429_054.jpg  C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150504_003.jpg
Kõigepealt võtsime käsile hambad, kuna kõik saab alguse suust. Lastega uurisime millised meie hambad on. Miks küll mõnel juba hambad puudu on? Saime teada, et esimesed hambad on piimahambad ja enne kooli hakkavad tulema jäävhambad, mis jäävad terveks eluks, kuid mõlemaid peab väga hoidma ja hooldama.  Peale erinevaid mänge ( pildimäng„Toidud hammastele“, kividega täringumäng „ Mitu valget hammast?“, jne)
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150407_005.jpg
ja meisterdusi selgus laste jutus tõde-hambaid tuleb pesta 2 korda vähemalt (mõni arvas ka, et võiks  iga söömise järel pesta), tuleb käia hambaarsti juures ja süüa värsket ja tervislikku  toitu, mis hammastele hea on. Ning Coca Cola ja magusad poe mahlad neid peaks vätima, need teevad hammastele vaid halba.
Et Lorri teaks kus kõige rohkem vitamiine on, krõmpsutavad väikesed Nurmenukud rõõmuga iga päev enda kasvatatud rohelist sibulat. Seda lõikame nii lõunatoidule kuid kõige maitsvam on ta laste arvates ikka hommikupudru kõrvale näksida. Võetakse mõõtu, kellel pikem ja ilusam sibul on, seda maitsvam see on.
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150306_024.jpgC:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150407_006.jpg


Suure sibulasõõmisega on juba uus sibulalaar mulda pandud.

Laste kasvatatud hernepeenraltki on juba esimene saaks korjatud.
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150415_040.jpg C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150430_005.jpg

Meisterdasime hiigelsuured Lorrid,  kauni hambareaga suu ja  kätte panime rõõmsa hambaharja, millega ta saab nüüd oma hambaid hooldada.  Käed voltisime paberist ja peopesad joonistasime laste pihkude järgi. Kaunid Lorrid kaunistasid meie rühmakoridori terve kuu ja vahva oli vaadata kuidas lapsed käisid oma nõitüdrukul aegajalt hambaid pesemas.
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150504_007.jpg
Nõiatüdrukuga kaasas käib kõik maagiline ja põnev. Nii on meie unejutud ja mängudki teistlaadi sel kuul ning selgeks sai võlukirja koostamine (piima ja triikrauaga).
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150504_002.jpg    C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150420_004.jpg
Laste valmistatud luuad ja nõiad ehivad rühmaruumi.
Sõbralikkust õpetasime lastele läbi lavastuste ja neid hiljem arutledes. Üksteise käitumist vaatame rohkem ja lahendame olukorrad ühises teemaringis.
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150429_012.jpg    C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150306_008.jpg
Kuna aprill on südamekuu ja terve süda armastab liikumist siis alustasime Lorri treenimist hommikvõimlemisega. See kujunes terve kuu jooksul meie lõbusaks päeva alustamise viisiks.  Esimesed korrad näitas õpetaja ringutus-ja virgutusharjutused tte, kuid ülejäänud hommikud mõõdusid ühises võimlemisrongis kus iga laps näitas teistele oma harjutuse ette.  Nii mõnigi võimemisring sai tehtud hoopis õues. C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150424_012.jpg      C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150413_004.jpg

Lisaks hommikvõimlemistele tegime ka suuremaid ja põnevamaid võistlusi õueala. Õppisime lastega kaugust hüppama, teatevõistlusi tegema ja poomil tasakaalu  hoidma.
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150413_012.jpg


Õpetaja lapsepõlvemängud „Värvipood“, „ Mooramaa kuningas“ võitis laste seas kiire poolehoiu ja on nüüdsest meie mänguvalikus esireas.
Lisaks rühma tegevustele said kõik Alasniidu Lasteia lapsed  oma südamele  kaks suurt heategu teha õues peetud ühisüritustel.
6.aprillil toimus meie õuealal suur mänguhommik  „Munamängud murumäel“. Iga rühm mõtles välja põneva liikumismängu. Lisaks liikumisrõõmule kandis iga tegevus  märksõna: „Hooli ja hoia sõpra“. Õpetajate fantaasia oli piiritu, kasutati nii empaatia-, värviõppe-,folkloori- kui orienteerumismänge. Laste särasilmad ja õhetavad näod andsid tunnistust toredast ettevõtmisest. C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150406_012.jpg           C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150406_005.jpg

23.aprillil  sai aga terve lasteaed liikumisõpetaja Urve Kukk oganiseeritud orienteerumismängul „Heategu südamele“ lasteaia õuest orienteerumiskaarti järgi otsida erinevaid punkte kus tuli uurida ja arutleda, mis tegevus, emotsioon või söök on südamele hea ja vastavalt sellele kaardil ringid värvida.
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150423_005.jpg  C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\WP_20150423_007.jpg
Iga osaleja sai mälestuseks  südamekujulise külmkapimagneti, mille   oma fantaasia järgi võis ära värvida.
Aprilli lõpus saime väikeste Nurmenukkudega taas kirja Lorrilt kus ta tänab meid ja ütleb, et võib nüüd julgelt Nõidade ööle minna, sest ta on hea ja sportlik nõiatüdruk.
29.aprillil toimus Alasniidu Lasteaias juba  traditsiooniks saanud ja perede seas oodatu „Nõidade päev“ kus suured nõiad ootasid lapsi koos vanematega Loitsutuppa, Kolesalongi, Nõidade discole, Ämbliku kohvikusse, „Jonni Lonni“ teatrituppa. Läbi mängu ja nalja said lapsed tead, et headusega võlub maailma ilusamaks!
C:\Users\Kaia\Desktop\blogi apr\635668685919299549 (1).jpg
Selline oli siis meie tervisekuu!
Alasniidu Lasteaia
Nurmenuku rühma
Vanemõpetaja Kaia Beres

No comments:

Post a Comment