21.10.11

Õpetaja õpib

Ühel ilusal kolmapäeval sõitsime õpetajatega Pelguranna lasteaeda külla. Sealne õppealajuhataja Anne Kikas oli nii armas ja lasi meil pisut "nuusutada" äärmiselt põnevat metoodikat. Vahemärkuseks ütlen, et Pelguranna lasteaias kasutatakse alates 1990. aastast Montessori pedagoogikat ning igas rühmas on valik Montessori pedagoogika õppevahendeid ja töös kasutatakse Montessori pedagoogika elemente. Ja kui lugeja nüüd imestab, et mis ime see Montessori on ja miks seda ühes lauses peab kolm korda nimetama siis vastava metoodika looja ja ema Maria Montessori ülteks selle peale nii: "Õppimine, mis on seotud tähendust omava kontekstiga, on sageli sügavam ja rikkam kui õppimine abstraktses kontekstis." Niisiis varustan lugejat rohke pildimaterjaliga ning seletused kirjutan pildi alla. Küllaltki kontekstis, eks ;)
 Õpetajad õpivad
Silma ja käe koordinatsiooni harjutus.


Aja-mõistet on lastele hoopis lihtsam selgitada kui kõik on seinal olemas.

Vee-mängu keskus. Milline laps ei tahaks sõelaga vees hulpivaid ping-pongi palle püüda?

 Anne Kikas´se sõnul on õnneliku ja rahuloleva lapse retsept ülimalt lihtne, vaja läheb vett, sirtsuke seepi ja visplit.
Kui väiksed näpud on liivapaberist numbreid saanud sõrmitseda, saab hiljem mälu testida ja mannat täis kandikule joonistada.

 Ubade, makaronide jms sorteerimine kasutades pintsette - näpulihaste treening ja tubli annus püsivust.
Poisid lähevad põnevile kui saavad polte ja mutreid kruttida.


Veelkord mõnus treening näpulihastele!

Siin on korvitäis nuputamist, pusimist ja hiljem ei juhtu nii, nagu minuga esimeses klassis...,et kui ema koju jõudis siis leidis ta välisukse võtmeaugust võtme, mille küljes rippus jope, mille küljes rippusin mina.

Palju, palju tänu Annele kes meid nii toredasti vastu võttis ja mõnusalt inspireeris! Ning kui mõni armas lapsevanem nüüd lugema juhtus, siis teile teadmiseks, et kõik rühmad on rõõmsad pintsettide, karbikeste, ubade, purgikeste, poldikeste, ping-pongi pallikeste ja sirtsukese seebi üle :D !!!

No comments:

Post a Comment