13.9.12

Igalühel oma pill, sellel mängib tirilill



Sellised sõnad sobivad hästi kirjeldamaks  Alasniidu Lasteaia esimese sünnipäeva tähistamist 5. septembril. Pärast hommikust sünnipäevatortide meisterdamist oli kõikidel rühmadel ülesanne  õueseikluskuu raames otsida  looduses leiduvaid esemeid, millega saaks tekitada erinevaid hääli ja helisid. Ütlus, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab on täiesti õige. Lapsed suutsid oma fantaasiat ja loovust kasutades leida ja leiutada väga huvitavaid helitekitamise  nippe ning huvitavaid nimetusi oma pillidele.
 Nii mõnigi pill tegi oma debüüdi just sellel päeval. Iga  rühm sai enne ühisesinemist tutvustada oma pille nii kõla- kui nimepidi. Kuldkinga  rühma lapsed musitseerisid pillidega, mil nimeks kivikolksutajad, võilillejoristajad (mis õpetaja kinnitusel olla peaproovis küll veidi valjemalt kõlanud), kõrresahistid, oakõristaja ning rohupill .Karukella rühma laste vihmapillide  hääl sobis suurepäraselt rütmiks loetud luuletusele. Ka Kassikäpa lastel oli selgeks õpitud luuletus, mida toetas sahistajate rütmimäng. Nende  pillide  heale kõlale aitasid kaasa sellised materjalid nagu  liiv, puuoksad ja kivikesed. Toredad nimed olid ka Pääsusilma rühma laste pillidel. Peale liivasahistajate kõlasid sellised pillid nagu väike kivikolksuja ning suur kivimürtsuja. Nurmenuku rühma lapsed musitseerisid pillidel, mil nimeks  kivikolksutajad, kõlapulgad ja kivikrõbistid. Ka kõige väiksemad, Hiireherne  lapsed leidsid päris oma rühma õuealalt orkestri jaoks pille. Lemmikuteks olid kivisahistid ja kivikoputajad. Oma häält tutvustasid veel ka  kaikapill, lõhnapudeli-liivaraputi ja kilakola ämbri pill. Selle viimasega sai orkestris osaleda  õpetaja.



Õnnitlused ja sünnipäevalaulud; kommid , tordid ja võimas looduspillide  ühendorkestri esinemine- oli ikka tore sünnipäev! Loodame, et meie  muusika  kostus ka  Kriss-Sassa kõrvu !

Palju, palju õnne armas Alasniidu Lasteaed! 

kirjutas õpetaja Maie
pildistas õpetaja Mari-Liis


No comments:

Post a Comment