23.10.12

Kuldkinga rühm mõtles


Kuldkinga rühm mõtles, mida öelda…



Meie rühma lapsed arvavad Kriss-Sass–Saa-st
Kriss-Sass-Saa on üks tore päevalill, tark- sest ta teab, mida metsas tegema peab ja mida kaasa võtta. Ta on lõbus, vahva ja ilus.
KSS andis seiklemiseks asju.
KSS käskis metsa suure šokolaadi kaasa võtta, et oleks suur paber mida oksa külge jätta kui ära peaks eksima ja kui ära eksid pead minema suure puu alla ja seda kallistama.
KSS ütles kui ära eksid, pead ühele kohale jääma.
KSS käskis loodust tunda, et metsaga sõber olla- siis ei eksi ära.
KSS ütles, et metsa  roostada  (reostada) ei tohi, aga võib-olla ütles seda Urve(liikumisõpetaja)- täpselt ei mäleta.
KSS jättis meile kirju ja  kirjutas alati kuidas meid luuratakse ja vaadatakse mis me teeme
Ta käis ise kah aknast luuramas
Ei tea, miks ta kogu aeg meil külas ei käi...

Laps mäletab sügisseiklust…
Minul oli kõige rohkem erinevaid taimi.
Luubiga sai uurida, millised on taime lehed. Mõned olid sirged, mõned sakilised mõned hoopis ei tea mis. Hea oli joonistada kui hästi nägid.
Lasteaia sünnipäeval tegime torti ja pillikooriorkestrit. Pille tegime võilillest, kividest, puuokstest, rohukõrtest. Neid tuli puhuda, sahistada, kõristada, toksida ja ei tea mida veel teha. Ei olnudki enne ise muusikat (pille?)teinud. Tuli meelde- ube sai saputada. Laulda saime kah.
Aardeid võib olla igasuguseid. Ei ole ainult kuld ja raha. Terviseaarded on näiteks head toidud. Kartulikrõpsud ei ole terviseaarded. Õpetajad ei teadnud, tahtsid kommi ja hamburgerit. Kõige parem on porgand. Kõike võib süüa, aga peab teadma, millal on paras jagu.
See oli vahva kui sai pimedana(seotud silmadega) proovida igasuguseid kõvaks  läinud (kuivatatud )asju.
Mina mõtlesin, et ei tohi käbi oravatelt ära võtta - sellepärast ei korjanudki. Mulle ka ei meeldi kui jäätis ära võetakse
Siis me tegime igasugustest asjadest Kuldkinga vaipa- panime marju, kivisid, elupuuoksi, kõrsi paela ja sidusime. See nägi välja nagu vaip- redelipulkadel on ju suuremad vahed- sellepärast ei olnud redel.
Urve ütles. et kui kevadel lumi sulab, siis ujuvad meie pikad leheussid Harku järve…aga nad ujusid vist juba ära, sest kogu aeg sajab vihma. Raske oli okkaid läbi rehe torgata
Huvitav, kas päriselt on kah putukatel disko? Neil on hea tantsida, sest on palju jalgu. (jalad lähevad ju sassi- lisas üks laps) Ei lähe sassi, ta tantsib jalgadega kordamööda. Mina tahtsin ritsikas olla. Oli veel liblikas, lepatriinu, mesimumm.ei teagi kes veel. Kõik käisid muusika järgi


Siis sai rohkem õues olla, kummikud pidid kogu aeg kaasas olema
Mulle meeldis metsas puutüve pilti teha rasvakriidiga- täitsa päriskoore moodi tuli. Pärast tegin lapiteki moodi asja- vist metsaemale või ma ei mäleta kes see oli…äkki puuhaldjas…..ei, tema tegime pärast loodusasjadest..ikka metsaema jah
Metsaema kutsus appi printsessi otsima. Pidime kuningale näo tegema, ta oli kurb sest oli kivi. Konn muutis. Meie oleks kah kiviks muutunud, aga pugesime värava alt läbi. Need Lilli kleidi täpid küll päriselt ei olnud, sest need kasvasid põõsa küljes- aga ma ei hakanud õpetajale ütlema….
Merelaine viis minu Lilli liiga ruttu ära- ma ei saanud valmis
Käbidega saab kah vibu teha (täpsusvise)
Loodusaarded on munad, käbid, oksad, tammetõrud. Sellepärast, et nendest saab puuhaldjat teha
Kõige rohkem meeldis perepäev, sest siis olid ka emme ja issi.  Meeldis piimapakiralli, see kui sokipalli pidi püüdma ja vihmavarju ajalehte loopima, no neid ajalehest palle. Kriss- Sass-Saa käis kogu aeg vaatamas. Oli lõbus.             
Jutud kirjutas üles õpetaja Ines










No comments:

Post a Comment