11.10.12

Terviseaarete rada

Olgu kuhi kulda või mägi hõbedat – kui tervist ei ole, ei massa kõik midagi.
 
Nõo vanasõna




Alus tervislikule eluviisile pannakse juba lapseeas – nõnda möödus Alasniidu Lasteaias neljas mihklikuu nädal terviseradadel seigeldes. Liikumisõpetaja Urve võttis igal hommikul kaasa ühe rühma ning suundus mööda Puisniidu tänavat Sütemetsa tänavale, mille ääres väike metsatukk lapsi õppima kutsus. Metsa jõudes toimus esmalt tore tervitamise mäng, see meeldis lastele väga ja ajas kangesti naerma. (Juba vanarahvas teadis, et naer on terviseks!) Edasi tuli hakata kompassi vaatama ja liikuma põhja, sealt leidsid kiiremad mitu ümbrikku. Ümbriku sees olid pildid, tervisele kasulike ja kahjulike toiduainetega. Õpetaja Urve jaotas kõigile taldrikud ja puistas ümbriku sisu metsa alla. Laste ülesandeks oli otsustada milline on tervislik toit ja mida ei tohiks süüa. Hiljem vaatasime kõik koos mida taldrikule kokku oli korjatud.

Õppijaid tervitasid esimesed lahkujad.

Kasulik? Kahjulik?



Lapsed olid väga teadlikud ning taldrikule korjati vaid tervislikku kraami!

Pärast toiduainete mängu algas liikumismäng ja ringtreening. Väike metsatukk pakkus lahedalt võimalusi hüpata üle kändude, harrastada pugemist ja ronimist, kõike seda tehti suure heameelega.



Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt rahastatud projekti raames sai lastele ostetud erinevaid vahvaid õppevahendeid ning nende hulgas oli ka üks maitsev õppevahend. Mäng "Kommi asemel!" oli laste seas väga populaarne, väga põnev oli silmad kinni maitsta kuivatatud puuvilju ja nagu mängu nimigi ütleb, pane kommi asemel puuvili suhu! Kõige rohkem maitses ananass! Seejärel matkasime lasteaeda tagasi.

Kirjutas ja pildistas õp. Kristel


No comments:

Post a Comment