12.11.14

Hiireherned ,isad ja taskulambid


Liikumisaasta ja meeste tervise kuu november olid märksõnadeks, mis pani Hiireherne õpetajate peas idanema mõtte korraldada selleaastane isadepäev õueüritusena. Ideega toetas ka ema Krista, aitäh!
Mõte tore ja plaan valmis, kuid ilmataat arvas teisiti.On teada, et lastele saavad asjad alati selgemaks läbi ise kogemise ja just sel päeval sai selgemaks väljendi „Sõna vägi on suurem kui sõjavägi“ mõte. Laulsime ja laususime maagilisi sõnu ja palveid vihmapilvede laialiminekuks ja uskuge või mitte- õigeks ajaks oli taevalaotus klaar. Maagiline tunne ja arusaam- kui midagi väga soovida ja sellesse piisavalt uskuda, siis see täitub jõudis meieni. Kes teab, ehk aitasid lisaks loitsudele ka  nähtamatud jõud- on ju hingede aeg...
Tegime õues enne teeleasumist vanematele kiire kontrolli veendumaks, kas nad suudavad end mõelda  tagasi lasteks. Vaid nii saab  tunda rõõmu väikestest pisiasjadest nagu üle kivide ronimine, tagurpidi kõndimine, kuuskedele laulmine või numbrite tundmine. Rääkimata sellest, et  pimeduses taskulampidega on kõik hoopis salapärasem ja hirmsam! Õnneks keegi vanematest pimedust ei kartnud,sest lapsed olid ju julgustajateks kaasas! Naabrivalve sildi juures tegime küll kiire kontrolli, kas kogu seltskond ikka alles on, mine seda pimedust tea! Et põnevam oleks, liikusime ühe lõigu meetodil viimane esimeseks ja toimus ka „Lastekandmine“.See oli meeltmööda just lastele, sest pikk päev seljataga ja ka jalutuskäik külavahel väsitav... Kõige pimedamas kohas andsime taskulampide vilgutustega edasi ühe lihtsa kuid südamest tuleva sõnumi isadele. “ Oled hea!“ oli lause, millega lapsed tänasid oma isasid, vanaisasid. Kuhugi õuealale oli ka  hingesoojusest helendav kingitustega kast peidetud ,kuid selle leidmiseks oli vaja meelde tuletada „Nooltekat“. Kui lõpuks kingitused leitud, üle antud ning ka isadele luuletus loetud, ootasid söömist laste omatehtud väga maitsvad pirukad .Õues söömine, soe tee ja säraküünlad- isadepäev on tore! Järgmine kord küpsetame aga veelgi rohkem pirukaid, meil asi nüüd selge! Kui meie rühmas seinalt laste „kirjutatud“ ajaleheartikleid lugeda, siis on seal olemas vastus küsimusele „ Miks isasid maailmas vaja on?“: ILMA NENDETA EI OLEKS KA MEID!
Armsad lapsevanemad, suur tänu osalemast!
Hiireherne õpetajate mõtted ja tänud pani kirja õpetaja  Maie.

No comments:

Post a Comment