8.9.15

Palju õnne armas Alasniidu Lasteaed!

Tere hea lugeja,

Meie Lasteaed on nüüd juba 4. aastane. Kas sa tead mida 4. aastane oskab ja teab? Päris palju! Kui sul juhtub mõni 4. aastane kodus olema siis loe järgnev läbi.
4 aastane laps kõnnib vabalt mööda joont või kitsast vahet, kõnnib kikivarvastel, jookseb lühikest maad, sõidab kolmerattalise jalgrattaga, õpib kiigel hoogu andma.  Oskab palli visata ja püüda. Kasutab edukalt mitmesuguseid töö- ja mänguvahendeid. Näitab ja nimetab kehaosi, oskab täiendada pilti puuduva kehaosaga.  Laps on harjunud kasutama tervitus- ja viisakussõnu, ta kasutab neid oskuslikult. Teiste asjade kasutamiseks tuleb õpetada luba küsima. Reeglitega mängudes ootab oma järjekorda, kuigi reeglitest on raske kinni pidada. Meelsasti mängib laps lauamänge koos täiskasvanuga ja on väga õnnelik kui tal õnnestub mängus võita. Võidutunde kogemine annab lapsele eduelamuse ja arendab enesekindlust. Laps on abivalmis kui temalt abi palutakse.  Kiita ja tunnustada last heade tegude eest, siis kujunevad lapsel meeldivad käitumisharjumused.  Laps oskab juba iseseisvalt riietuda, paneb kinni nööbid ja trukid, paneb ise kindad kätte ja saapad jalga. Laps sööb iseseisvalt kogu toidu kasutades lusikat või kahvlit, joob vabalt tassist, oskab kasutada kõrt joomisel. 
Meiega on sama lugu, oskame sõita kolmerattalisega, joome vabalt tassist ja paneme ise riidesse. Tegelikult on nelja aasta sisse mahtunud veel palju muud, ühest küljest on neli aastat väga lühike aeg, teisalt oleme väga palju juba saavutanud. Meil on välja kujunenud omad traditsioonid ja toimetused. Meie õueala ja rühmaruumid täienevad pidevalt põnevate õppevahenditega, projektiõppes avastavad nii õpetajad kui ka lapsed uusi avarusi ja ideid. Tööle on asunud eripedagoog ja arendusjuht kes mõlemad seisavad hea selle eest, et lastel ja õpetajatel lasteaiaelu vaheldusrikkam oleks. Tublid naised on õmmelnud ühele rühmale rahvarõivaste komplekti, ees ootab Harku Valla laste laulupidu! Kiidan ja tunnustan meie maja tegusaid naisi heade tegude eest. Olen uhke, et kuulun Alasniidu Lasteaia perekonda! Palju õnne !

Kristel 

No comments:

Post a Comment