21.9.15

Vanavanemate pidu Kuldkingas


See oli kuus aastat tagasi, kui Eestis tehti ettepanek, et septembrikuu teisel pühapäeval võiks hakata tähistama veel ühte olulist perepäeva - vanavanemate päeva. Seetõttu oli mihklikuu 14- nda päeva pärastlõuna Kuldkinga rühmas lastelaste ja vanavanemate päralt.
Peale väikest tervitust oli esinemisjärg lastel. Laste esitatud liisusalmis jäi kõlama mõte vanavanemate olulisusest ja perekonda kuulumise tähtsusest ning sõrmesalmis loeti parema ja vasaku käe vajalikkusest.
Nüüd oli aeg omavahel tuttavaks saada. Tutvumisringis saime teada kohaletulnud vanaemade, vanaisade, memmede, mammade, vanade pärisnimed.
Seejärel proovisime ühises tantsuringis „Rehetoa tantsude“ muusika saatel lihtsat sõõrtantsu tantsida labajalavalsi sammu tehes.
Pärimusliku pärastlõuna edasised tegevused toimusid neljas erinevas pesas. Punases pesas õpiti moorapalle tegema, aga kollases pesas koostati ja kaunistati sugupuid. Rohelises pesas tehti keerutatud käepaelasid ning meisterdamise pesas värviti pesulõkse rahvariideseeliku triibumustrite järgi. Niimoodi liiguti koos vanaemade ja vanaisadega ühest pesast teise. Iga kord andis kandlelugu märku, et on aeg pesa vahetada.
Kõige lõpus tehti osavatele sõrmedele veel üks võistlusmäng – nööri kerimine. Selles võistluses olid ühtemoodi tublid nii vanaemad kui vanaisad, aga ka nende lapselapsed.
Suured tänusõnad Teile head vanaemad ja vanaisad laste ja lastelaste kasvatamise, jagatud hoole, armastuse eest ning, et leidsite aega lasteaeda meile külla tulla ja üks vahva pärastlõuna koos veeta!
Enne kojuminekut maitsesid kõik pidulised omavalmistatud moorapalle.
Kuldkinga rühma vanemõpetaja Tagi













No comments:

Post a Comment