5.10.15

MATKA PÄEV JA VANAVANEMATE PIDU HIIREHERNE RÜHMAS

Teisipäev, 15. September oli Hiireherne rühmal väga tegus päev.
Hommikul otsisime  välja retsepti, tõstsime lauale vajalikud toiduained ja asusime valmistama kaerahelbepätsikesi. Kaalusime  mõõtsime, segasime, vahustasime, natuke  maitsesime ka. Tainas saigi valmis. Taigna segamine käis rõõmsa hooga, kohe näha, et lapsed ka kodus süüa teha aitavad!  Meie rühmas on mitmeid muna kaussi koksimise meistreid! Tõstsime küpsised ahjuplaadile  ja viisime need lasteaia köögi ahju .  Kümne minuti pärast oli terve köök magusat lõhna täis. Nüüd jäid küpsised õhtut ootama, sest plaanisime neid pakkuda kallitele vanavanematele, keda  õhtul peole ootasime.
 Küpsised valmis, panime  endile matkariided selga, sest õpetaja Urve ootas meid matkale. Matk „Meie küla, kaunis küla“ algas Harku küla kivi juures, saime teada, et Harku küla seisab selle koha peal juba aastast 1241. Suundusime külateele, möödusime ojast ja kuulasime veevulinat, uurisime uuemaid ja vanemaid kiviaedu, talumaju, palkmaju ja kivimaju. Jutud ja  fotod vanadest aegadest meie külas  olid nii lastele kui õpetajatele väga huvitavad. Kaunis ümbruskonna loodus leidis samuti matka jooksul tähelepanu, saime endale uue tuttava – saarepuu. Matka lõpus jõudsime niidule, kus veel palju sügisesi lilli õitses. Lapsed otsustasid vanavanematele kimbu lilli korjata. Ja saatsid ka tervituse:
Matk oli väga tore, ilm ilus ja meel hea. Kui lasteaeda tagasi jõudsime sõime lõunat, puhkasime pisut ja hakkasime kalleid vanavanemaid peole  ootama. Vanavanemate pidu toimub meie rühmas juba teist aastat, see on juba traditsioon. Vanaemad, vanaisad jõudsid kohale, pidu algas!  Lasteaia õppeaasta ühisteema on Pärimuskultuuri aasta, sestap oli meiegi pidu selles meeleolus. Alustuseks laulsime koos vanavanematega laulu „Paista, paista päikene“, seejärel esitasid lapsed laulu „vennad on mul suured mehed“. Mängisime vanasõnade mängu. Õpetajad koos lastega ütlesid vanasõna esimese poole, vanavanemad lõpetasid. Vanavanemad teadsid kõik vanasõnu!  Seejärel said lapsed koos vanavanematega   ristsõna lahedama asuda. Ristsõna vastuseks tuli „Lapselaps“.  Ristsõnad lahendatud ja hallid  ajurakud tööd saanud, tantsisime, laulsime   ringmänge „Midrilind“ ja  „Mu isamaa armas“. Maitsesime kaerahelbepätsikesi ja tundsime rõõmu toredast õhtust ja heast seltskonnast. Lapsed kinkisid kallitele külalistele lillekimbud, oma valmistatud lauamängu ja rahvusmustriga õnnekivid.
Suur tänu kallid vanavanemad peol osalemast ja oma kallist kasvatustööd tegemast!
Kirjutas õpetaja Renate,
 Pildistasid õpetaja abi Niina, õpetajad Maie ja Renate


1 comment:

  1. oli tore õhtu, aitäh lastele ja õpetajatele. Paula vanaisa

    ReplyDelete