9.2.16

Merekarneval Kuldkingas

2016 aastal alanud merekultuuriaasta andis taas põhjuse pöörata end näoga mere poole. Käesoleva teema-aasta puhul toimus jaanuari viimasel reedel Kuldkingas merekarneval.


Rütmika muusika saatel liikus pikas rongkäigus kirev karnevaliseltskond rühma koridorist rühmatuppa. Peole tulnud merineitseid, haldjaid, printsesse, madruseid, laevakapteneid, piraaditare, piraate, kalakest, merevetikast, ämblikmeest ja nende kõikide kostüümide mitmekesisuse poolest võis meie merekarnevali võrreda kasvõi Rio de Janeiros toimuva pillerkaariga.




 Merepeole tulnud laevameistri laevas istus seltskond maas üksteise selja taga hoides eesolija keha ümbert tugevasti kinni ja laulis küljelt küljele Sõua laeva, jõua laeva, sõua laeva, sõnna maale... Karuse kihelkonnast pärit „Laevamängu“ mängides hakkas laev silma teistmoodi seltskonnale, kus oli nii meremehi kui piraate. Laulu lõppedes läks laevakapten laevameistri juurde laevaostu sooviga.  Selgus, et laev on tugev ja nõndamoodi sai laev endale uue omaniku.







Enne kui laeva jõuti, tuli kõikidel oma osavust näidata jõekoletisega võideldes.

Laeva jõudes vaatas kapten, kas temaga merele tulijad on tublid võrgust kalade kättesaamisel. Kinniseotud silmadega lõikas iga laps nööri küljest endale ühe kommi ja valis endale koha laeva põrandale asetatud pehmel värvilisel matil. Liikumismängu „Muusika katkeb“ ajal ei lastud laevas kellelgi kaua istuda. Vaheldumisi vihuti tantsida ja otsiti istekohti. Kes istekohta ei leinud, oli mängust väljas. Üsna pea oli tantsuplatsile jäänud neli matti ja viis viimast tantsulõvi kuni selgus võitja.

Väikese puhkuse järel ootas kõiki vesiaeroobika treening. Kuna rühmatoas puudus bassein, siis aeroobikatreening toimus kuival maal. Linaekraani vahendusel tegid merekarnevalist osavõtjad 4 ja poole minuti jooksul ettenäidatud aeroobikaharjutusi kaasa.

Leitud pudelipost kutsus kõiki laevas olijaid aardejahile. Aardejahi mängus sai igaüks mõelda, kummad armastavad rohkem merd, kas merineitsid või meremehed, võrrelda, missuguse masti lipp on kõrgemal ja lahendada, kuipalju varandust mereröövlid aardekirstu alles jätsid.

Peale aardejahti suundus osa seltskonnast rannadiskole ja teised merineitsi restorani peosööki valmistama. Kõrvalvaatajale tundus, et nii mõnigi oleks võinud pühendunult kuni päikeseloojanguni toitu valmistada või järgmise hommikuni merelaulude saatel tantsida. Kapten kiitis laevakokkasid ja tema abilisi mererestorani toitude ja joogi eest. Isukalt maitses nii piduliste marjajook, purjekakujulised tikuvõileivad kui magus suhkruvati üllatus.

Tänusõnad Kuldkinga rühma kõikide laste vanematele, kes tõid lastele vahvad temaatilised kostüümid, toimekale Emika ema Jaana Gutmann´ile suhkruvati üllatuse tegemise eest ning tegusatele abilistele Sirjele ja Helile, kes aitasid mänguhommikut läbi viia.

Kirjutas Kuldkinga rühma vanemõpetaja Tagi,



pildistasid õpetajad Heli ja Tagi












No comments:

Post a Comment