30.1.12

Külla Piibule ja Tuudule!

Ühel lumisel jaanuarikuu esmaspäeval ajasime endile selga kollased helkurvestid ja suundusime lasteaaiaväravas ootava suure bussi poole. Ka Kuldkinga rühma uksest ilmusid kollase vestilised lapsed ja õpetajad. Sõit bussiga läks lahti! Buss peatus Toompeal ja meie seltskond alustas jääl ja lumel - libedat teekonda, imetlesime Pika Hermanni torni, Toompea lossi ning Vene Õigeusu kirikut. Tee viis mäest üles, kuni jõudsime Toom-Kooli tänavale. Piip ja Tuut juba ootasid, punaninad ees ja silmad rõõmu täis!

Piip ja Tuut mängumajas on palju põnevat mida vaadata. Klaasvitriinide taga oli avatud kunstnik Heli Männi mänguklounide näitus.


Piip ja Tuut mängutuba on nagu tõeline muinasjutumaa, kõik mänguasjad on tehtud puidust ja riidest, ühtki plastmassist lelu siit ei leia! Võlutud olid nii suured kui väiksed!

Mängimiseks valmis!
Väiksed meremehed mängulaeva uurimas…

Õpetaja-abi Lea leidis uue sõbra.

Seintel on fotod endisaegsetest klounidest.

Võtnud talvevammused ära ja soojendanud pisut nina, said lapsed mängumajas ringi vaadata, vahvat ronimistunnelit katsetada ja siis algas kino! Klounid Piip ja Tuut rullisid valge kinolina oma mängumaja laval lahti ja rääkisid kinoajaloost, maja ajaloost ja sellest, et vanal ajal ei näidatud
kinodes enne filmi algust reklaame, hoopis veiderdajad-klounid lõbustasid pealtvaatajaid trikkide ja kunsttükkidega. Ka meie kinoseanssi  ilmestasid ja rõõmustasid klounide etteasted.
Siis algas film „Väike lühinägelik boamadu“. Boamadu õppis filmis selgeks tähed ja avastas kui tore on lugeda, loodetavasti nakatusid meiegi lapsed lugemispisikuga! Film vaadatud, said lapsed õppida ise tähti moodustama, kasutades oma enda keha.

Arvake ära, mida lapsed kirjutasid!

Film vaadatud, mängud mängitud, asusime tagasiteele! Lastele ja õpetajatele meeldis külaskäik väga, oli hariv, meeldiv ja südantsoojendav! Aitäh klounidele Piip ja Tuut sooja ja sõbraliku vastuvõtu eest! Meeldivas seltskonnas möödus aeg kiiresti!


Lasteaeda tagasi lennates!

Pildistas ja kirjutas õpetaja Renate

No comments:

Post a Comment