25.1.12

Tere Draakon!


Idamaade kalendri järgi vastab iga aasta erinevale loomale, kes sümboli ja prototüübina „valitseb“ antud aastal. Tsükkel algab alati Roti ja lõppeb Sea aastaga.
Legendi järgi kutsus Buddha enne Maalt lahkumist kõik loomad enda juurde. Kohale jõudsid 12 ustavat: rott, pühvel, tiiger, kass, draakon, madu, hobune, lammas, ahv, kukk, koer ja siga. Nende järgi nimetas Buddha aastad ja pani loomad kordamööda neid valitsema ja Maa eest hoolitsema. Nii nad siis teevadki seda vastavalt oma võimetele ja iseloomule. Mingi looma aastal sündinud inimesed arvatakse omavat sellele vastavat loomust.
Meie tervitasime algavat draakoni aastat väärilise peoga. Hommikul muutus meie saal imeliseks muinasjutu maaks. Siit võis leida linde, loomi, hulgaliselt ilusaid printsesse ja kangelasi. Ei puudunud ka Draakon, Printsess, Kloun ja Jänes kes kirjut kampa lõbustasid. Tantsu ja lauluga meelitati Draakonit ja kõik soovisid, et uus aasta tuleks põnev ja rõõmus, ning Draakon noogutas nõusoleku märgiks!



 Kuna draakon koorub ju teadaolevalt munast siis selline suur roheline laegas oli täis draakoni mune, mida pidi erilise ettevaatlikusega hüpitama. Algav aasta on eriti edukas kõigile, kes suure tähelepanu ja hoolega draakoni munasid kohtlesid.


Alumisel pildil on näha looduses väga harva esinev juhtum. Nimelt on üks leebe panter lubanud jänese oma pükse kohandama!

 Võidusõitjast kuni indiaanlaseni, kõik olid rõõmsalt Draakonit tervitamas.

Kui peokülalisel kippus kõht tühjaks minema, turgutas helde Punamütsikene arbuusiga!

Suured pidulised
 Viimasele rühmale on algav aasta väga tähtis. Ees terendab kool!
ILUSAT UUT AASTAT KÕIGILE!

Kirjutas Kristel, pildistas Anneli ja Mari-Liis

Draakoniaasta algus Hiireherne rühmas





Et draakoniaasta saabumist ka oma rühmas tähistada, meisterdasid lapsed üheskoos värvilise draakoni. Siis me veel ei teadnud, et peagi on meil rühmas draakoneid lausa
kolm! Paigalindude õppimise nädalal tõi aga postituvi teate, et
meie draakonile saabub külla sugulane. Ta oli armas, pehme ja roheline. Ta munes ühe
valge muna ja nii jäimegi koos põnevusega ootama draakonipoja koorumist. Et munal turvaline ja mõnus oleks, panime ta sooja veega täidetud "basseini". Ilmselt tahtis
draakoni lapsuke kiiresti-kiiresti meiega tuttavaks saada, sest juba järgmisel päeval oli munas suured praod ja ülejärgmisel oli kollakas-rohekas draakonipoeg munastkoorunud. Lasime tal ühe päeva soojas vees veel kosuda, ning siis lubas draakoniema oma lapsega mängida. Kuna veebruar on ka sõbrakuu, otsustasid kolm draakonit ka mujal veidi ringi vaadata ja oma sõpru
külastada. Hiireherne rühm on aga tänulik, et saime olla tunnistajateks
väikesele sünniimele.

Kirjutas ja pildistas õpetaja Maie

No comments:

Post a Comment