25.11.12

Isadepäeva mänguõhtu Karukellas


Isadepäevaks kaunistasime rühma piltlikult öeldes iseendiga - selleks oli tarvis rull tapeeti ning guaššvärve. Mõte sai alguse Ellen Niidu raamatust "Tiritamm" ja sellest, et lapsed küsisid, et mis tamm see olla võiks. Otsustasin, et näitlikustan õppetööd ning tõin magamistoast padja. Olin valmis tiritamme kasvatama.  Kui kõik minu katsed tiritamme kasvatada nurjusid, kutsusin ma appi õpetaja-abi Virge, kes mind abivalmilt jalust sikutades seina najale sirutas. Lastele tegi see palju nalja ja kui mu pea lõpuks enam ringi ei käinud otsustasin, et tiritamme mõte tuleks üles joonistada.


Noored moekunstnikud loometuhinas.


Kuna rühma kaunistasime iseendiga siis Isadepäeva kingituseks tegime vahvad ja südamlikud käejäljed. Kujutan ette, et aasta või kümne pärast on lahe vaadata kuidas nii tillukene käsi on jupp maad suuremaks kasvanud. Kaardi teisele poolele aitasime lastel üles kirjutada jutu oma issi kohta. Muuhulgas saime teada, et issid on üldiselt 2-100 aastased, jaksavad üles tõsta emmet, diivanit, last ja mõni jõujuurikas koguni kahvlit. Üldiselt maitseb issidele peet, porgand, punane kana ja makaron ning issid kipuvad siis naerma kui tehakse pilti või kui mõni inimene pikali kukub. Issid armastavad teha tööd, kanda läptoppi, lapsi kaissu võtta ja neid põrinal musitada. Armas, kas pole!
Mänguõhtu tarvis meisterdasime ühe (tegelikult kaks) ülimaitsva(t) pizza(t)! Pizzameistrid olid nii osavad, et siinkirjutaja ei saanud isegi purukest maitsta. Teinekord tuleb teha (kolm)!

Vuntsvember Karukellas.
Nüüd siis mängude juurde. Esmalt sai minna isaga kalale, väga populaarseks osutus ka veekausist liblikavõrguga kalamaimude püüdmine. Selline tegevus meeldis (emade, isade meelehärmiks) ka väiksematele venadele ja õdedele. Õnneks on meie rühmas olemas kuivatuskapp!!
Avatud oli kunstisalong kus sündis suurepärane kunstitöö mis hetkel kaunistab meie magamistuba.

Usinate meistrimeeste käe all valmisid mudelautod ja muu selline kraam. Koos teha on lahe!

Õpetaja laua taga sai mängida sorteerimismänge, uus põlvkond käsitleb hiirt sama osavalt nagu mõni kass!
Magamistoas oli avatud liikluslinnak. Õhtuga kärssasid läbi 8 AA patareid aga see kõik oli seda väärt.
Lauamängu ja poenurga pildid jäid nüüd küll tegemata aga selle eest on tore pilt meie ehitusnurgast ja sellest kuidas noor arhitekt tulevikku näeb!

Kaunist isadepäeva!

Kirjutas ja pildistas õp. Kristel

No comments:

Post a Comment