12.2.13

Sipsik Karukellas




Minu joaks on jaanuar alati olnud kuidagi pikk ja tühi kuu, andku nüüd kõik jaanuarikuu sünnipäevalapsed ja muud tähtpäevalised mulle andeks. Lihtsalt, jõulud on läbi ja aastavahetuse rakettide paugatused vaikivad ning rõõmus jaanipäevatuli on alles mõõtmatult kaugel, mulle tõesti tundub, et jaanuar on kuidagi tühjavõitu. Sestap mõtlesime tuge otsida kirjandusklassikast ja otsustasime, et Karukella jaanuar on SIPSIKU kuu! 
 Korraldasime näituse, tublid lapsed ja vanemad tõid näitusele oma vahvad Sipsikud ja oli mida vaadata! 
 Näituse külastaja nägi väga omanäolisi Sipsikuid, kokkuvõtvalt võib öelda, et Sipsik on triibuline ja tal on väga lai ja armas naeratus!

Igal nädalal lugesime Sipsiku raamatust kaks juttu - need juhatasid sisse keele ja kõne, matemaatika ja kunsti tegelused - nõnda tegimegi Anule sünnipäevakaardi, kleepisime Sipsiku tihaseid vaatama ning joonistasime kuidas Sipsik sõitis taksoga. Lastele meeldis ka oma Sipsiku meisterdamine, egas iga päev saa naaskli ja niidi ning nõelaga midagi vahvat luua.
Kuna märtsikuus toimub Alasniidu Lasteaias teatrifestival siis alustasime meiegi draamaõppega - kõik loetud Sipsiku jutud said laste abiga toredateks lavastusteks. Rolle jagus kõigile, olid ploomipuud ja herilased, seened ja seenelised ning taksojuht ja ka võõras tüdruk, kes, mäletate küll, tahtis Sipsikut endale. Sipsiku raamat loob erakordselt palju võimalusi rääkida lastega väärtustest nagu armastus, hoolimine, teistega arvestamine, ärkas ju Sipsikki ellu tänu sellele, et ta valmistati armastusest ja armastusega! 
Kuu teema pidulikuks lõpetamiseks tuli lastele külla päris Sipsik, tal olid kaasas Sipsiku kiituskirjad kõigile tublidele näitlejatele ning meisterdajatele. 
Pidu algas väikse võimlemisega, Sipsik oli üleni vatist ja paindus seetõttu väga hästi. Lapsi ajas see naerma :)
Sipsiku "Triibuline pidu" jätkus mängudega. Alustuseks lendasid herilased suure kollase ploomi peale, suur Sipsik püüdis neid. Edasi toimus "Sipsiku seenelkäik" hiigelsuurte kummikute ja korviga.

 Sabapallid lendasid kuule nagu seda tegi Sipsik ja kui Sipsik tihaseid vaatas siis jätsid tihased söögimajja paar sulge - sellest ka mäng "Sulepuhujad". Pidu lõppes kiituskirjade jagamise ning triibuliste saiade söömise ja piima joomisega. Vahva kuu see jaanuar!!!





Kirjutas õp. Kristel, pildistas õp. Mari-Liis

No comments:

Post a Comment