25.2.13

SÕPRUS ON KALLIM KULLAST…




Hiireherne rühm võttis sõbrapäeval, 14. veebruaril ette bussisõidu Harkujärvele. Läksime külla väikse maja lastele ning õpetajatele.
 Sõit liinibussiga oli suur elamus, sest enamus lastele oli see esmakordne kokkupuude sõitjana ühistranspordis. Uudistasime piiksuvat validaatorit , kuulasime peatuste nimetusi ning põnev oli ka see, et bussis oli peale meie veel  teisigi reisijaid. Paljud lapsed said läbi bussiakna lehvitada möödasõidul oma kodudele või näidata teeotsi, mis viivad koju. Harkujärvel ootasid meid Luigelille ja Kukesaba rühma lapsed ning me suundusime pikas-pikas-pikas hanerivis väikesele matkale. Meile tutvustati Harkujärve parki ja lasteaia imeilusat lähiümbrust.


Nägime nii suurt kuuske, mis ulatus pea-aegu taevasse ja mille alla mahtusime kõik peitu! Möödusime ka veidi salapärasest lumme mattunud puujuurikast, mille all pidavat laste kindlatel andmetel olema rebase koobas.
 Nägime veel uut ja vana koolimaja, pikali lükatud kalameest, kõndisime üle silla. Õpetaja Anne viskas ojja iga rühma eest ühe mureoksa, et veevool mured meist hästi kaugele kannaks. 


Kõndisime kuuskede vahel „slaalomit“, värvisime lumele koos õpetaja Hellega sõbrasüdame ja vahetasime omavalmistatud kingitusi. Ja siis- piknik lumel! Soe tee, küpsised , mõned toredad mängud ja oligi tagasisõidu aeg käes.



Suur, suur aitäh võõrustajatele sooja vastuvõtu eest ja loodame, et see külaskäik oli väikeseks tõukeks  mõistmaks ütlemise: sõprus on kallim kullast tähendust.
Kirjutas ja pildistas õpetaja Maie.

No comments:

Post a Comment