23.12.11

Jõulud!

 JÕULUD KASSIKÄPAS

Juba hommikul oli Kassikäppa rühmas tunda suurt elevust. Kõik, kes sisse astusid, said kohe teada mis seda tekitab – piparkookide tegemine. Pärast maitsvat hommikusööki pesti korralikult käed ja hakkaski pihta kauaoodatud meisterdamine. Esmalt tuli rullida tainas, senikaua kui üks rullis tainast, siis teised sisustasid oma aega jahuga mängides.
Kui taigen valmis rullitud, tuli valmistada ka piparkoogid vormidega. Selle juures oodati sõbralikult, et ei lõhuks sõbra tehtud kujundit.
Lõpuks saidki piparkoogid valmis, et siis need ahju viia küpsema. Peale sellist lõbusat meisterdamist olid enamus laste pluusid ühtmoodi hallikad-valged. Sest ikka ju oli vaja sõbrale näidata midagi teisest lauaotsat ja nii see pluus sattuski jälle jahu sisse. Kui koogid olid ahju viidud, siis tuli minna võimlemistundi.
Rühma tagasi jõudes ootasid juba glasuur ja jahtunud piparkoogid. Lastel oli suur ahvatlus need piparkoogid ära süüa aga nad pidasid vapralt vastu ja jätsid siiski enamuse õhtuseks peoks.


Pärast pikka ning väsitavad piparkookide valmistamist mindi magama, et olla valmis õhtuseks jõulupeoks, jõuluvana tulekuks ja ka vanemate tulekuks, kes tahtsid väga näha oma lapsi esinemas ning laste omavalmistatud piparkooke proovida. 

Kirjutas õpetaja Karmen

Jõulused tegemised mujal rühmades :)
 Jõuluhommiku pudrusöömine Karukella rühmas


 Karukella põhjapõder Rudolf tundras sammalt söömas
 Jõuluküla Karukella rühmas
 Rõõmsad (ja ainsad) lumemehed Alasniidu kandis :D
 Pühalikud inglid Kassikäpa rühmas
 Tõeline Päkapikula on Pääsusilma rühmas
 Jõulumaa Kuldkinga rühmas
 Paar imelist olevus Kuldkingas
Nurmenukud ootavad päkapikke

Jõuluküla Nurmenukkude rühmas

Põdrad ootavad Jõulumeest - Pääsusilma rühm

Väike põhjapõder Pääsusilma rühmas


Imelist ja rõõmurohket jõuluaega Teile, armsad lugejad!


S: Alasniidu Lasteaia pere :)

No comments:

Post a Comment