30.3.15

Kaunist teatrikuud!



Alasniidu Lasteaia III teatrifestival
Kirja pani vanemõpetaja Kristel Einaste-Lukk
Inglise näitekirjaniku William Shakespeare arvates on teatri ülesandeks kohandada tegevus sõnale, sõna tegevusele, eriti silmas pidades, et ei eksitaks loomuliku lihtsuse vastu. Kas suurkuju mõte laieneb kõikidele eluvaldkondadele jääb lugeja otsutada aga nagu juba traditsiooniks on saanud ootas Alasniidu Lasteaed paastukuu lõpus endale taaskord külla suuri ja väikeseid teatrihuvilisi, et läbi teatri kohandada tegevus sõnale ja läbi vaatmise ning tegemise avardada silmaringi, äratada huvi ja armastust teatrikunsti vastu. Päris kindel on ka see, et festivali käigus saavad lapsed ja ka õpetajad juurde esinemisjulgust ja eduelamuse. Teatrifestival toimus juba kolmandat aastat ning sellel aastal oli etenduste ühtne siduv teema „Terekäsi taimeriigile“.
Festivali avasid Alasniidu Lasteaia maskotid  - niiduhaldjad Lilli ja Lupu, lavastusi hindas zürii kooseisus Ivo Lukk, kes esindas Alasniidu Lasteaia hoolekogu, Tallinna Lasteaia Sinilind õppealajuhataja Triin Penu ning Nukuteatri turundusjuht Annika Metsala.
Esimeseks julgeks esinejaks oli Pangapealse Lasteaia Pilvepõnnide rühm kes esitas lastekirjanduse raudvara Silvi Väljal´i „Jussikese seitse sõpra“. Etenduse juhendajateks olid Getter Nurklik, Larissa Fedtšenko, Katrin Siimar, laulud ja muusika Katrin Läll.  Žürii arvates oli etendus parima tantsulise liikumisega. Teisena astus lavale Teelahkme Lasteaia Kollane rühm etendusega “Kevade saabumine”. Näidendi kirjutas Merita Tamm ja juhendajateks olid Ethel-Mildrid Bluman ja Merle Rennig, muusikaline kujundaja Riina Rüütelmaa. Etenduses mängiti palju erinevaid pille, lauldi põnevaid laule ja tantsiti, seetõttu hindas žürii etendust parima muusikalise kujunduse eest. Parima lavakujundusega sai hakkama Tibutare Lasteaed Tibude rühm etendusega „Lugu okkalisest siilist“ , laulud ja tantsud Birgit Värno.  Tibutare Lasteaia Mikide rühm tuli lavale etendusega „ Kõik mulle!“, žürii tunnistas etenduse parimaks laste omaloominguliseks lavastuseks. Juhendajateks Anneli Tammik ja Marju Rebane, muusikalavastuse eest vastutas Birgit Vaino. Siis oli kord Lepatriinu Lasteaia Pilvetriinude rühma käes. Nemad esitasid žürii arvates kõige kaunimate kostüümidega etenduse nimega „Aafrika, aafrika“ mille kirjutas Kaja Eskel,  juhendajateks Kaja Eskel, muusikaline juht Maarja Päeske ning kostüümimeister Margit Lehiste. Žürii kiitis Lepatriinu Lasteaia kõige väiksemaid osalejaid julguse ja pealehakkamise eest.  Harku Lasteaia Pääsukeste rühm aga pärjati „Parima näitlejameisterlikkuse“ auhinnaga etenduse „Muusikaline reis ümber maailma“ eest. Žürii meelest oli tegemist tõeliste näitlejatega kes esinesid julgelt ja emotsionaalselt. Juhendajateks Eva Katus, Karin Pikk, muusikaõpetaja Gajane Meletjan. Alasniidu Lasteaia Karukella rühm esitas V. Katajevi “Seitsmevärvi õieke ehk terekäsi taimeriigile” juhendajateks Kristel Einaste-Lukk, Mari-Liis Vagur ja Virge Kaljura ning pälvis oma etendusega kõige fantaasiarikkama etenduse tiitli. Karukella rühm ütleb siinkohal suured tänud Marion Saleile, kes sättis väikeste näitlejate juuksed lavakorda.
Kui väikestel näitlejatel oli töö tehtud ootas kõiki jäätisekohvik. Rõõm kordaläinud festivali pärast säras korraldajate kui ka osalejate silmis. Palju tänu kõigile ja kohtume uuel aastal jälle!
Teatrifestivali toetaja ja partner on Harku Vald ja Reklaamtoode koos Reimo Tõkkega, suured tänud Premiale väga maitsvate jäätiste eest.

No comments:

Post a Comment